Hlavní obsah

Alternativní svátky veganských bojovníků a členů Hare Krišna

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci tradičních Vánoc by je s tím asi hnali, ale to jim je od srdce jedno. Vánoce prostě slaví jinak. Řeč je o veganech či členech hnutí Hare Krišna.

Foto: archiv

Klasického kapra na talíři mít veganští bojovníci o Vánocích určitě nebudou.

Článek

Pokud jste přesvědčeni, že se Vánoce nedají slavit bez kapra na talíři, přijďte se podívat na veganské vánoční hody.

„K dispozici bude velké množství ukázek toho, jak lze jíst o Vánocích bez jakýchkoliv živočišných výrobků, a také ochutnávky raw veganské stravy, tedy potravin rostlinného původu zpracovaných pod teplotou 38 stupňů, čímž se v nich zachovají všechny důležité látky,“ přiblížila akci Linda Maruščáková z organizace Vegan Fighter.

Nebojte se, kapr i bramborový salát budou - jen samozřejmě veganské - a nebude chybět ani vánoční cukroví upečené bez mléka a vajec. Účastníci se také budou moci podívat na profesionální vegan kuchaře při práci a zhlédnout ukázku bojových sportů v podání veganských atletů. Více informací zde.

Silvestr s Krišnou

Jestliže máte v plánu strávit Vánoce s rodinou a vyrazit si do města až na Silvestra, a fascinuje vás východní filozofie a náboženství, zkuste program, který pro veřejnost připravili členové hnutí Hare Krišna.

Kromě zábavného divadelního představení a přednášky, která vám přiblíží tuto nauku inspirovanou védskou tradicí, budete moci ochutnat i orientální lahůdky ze surovin pocházejících z farmy Krišnův dvůr.

„Je to možnost poznat nové přátelé a seznámit se s lidmi, kteří se zajímají o bhakti-jógu a filozofii dávné Indie,“ podotkl jeden z představitelů hnutí Priya-kirti das.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám