Hlavní obsah

Mistrovství, kde zvítězí nejpomalejší, vyvrcholí ve Splitu

Novinky, nčs

Že se nedá uspořádat mistrovství v kouření doutníků? Omyl. Přesně takové se totiž každoročně koná v chorvatském Splitu. Aby se vášnivý kuřák na mistrovství probojoval, musí nejdříve zvítězit v předkole. Jedno takové se na konci března konalo v thajském Bangkoku. A jak zvítězit? Kouřit co nejpomaleji, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šampionát v kouření doutníků v BangkokuVideo: AP

 
Článek

Pro mnoho mužů a také žen je kouření doutníků velkou vášní. Není proto divu, že se Chorvat Marco Bilik v roce 2010 rozhodl, že uspořádá mezi kuřáky mistrovství.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že v kouření nemůže být někdo lepší a někdo horší, cíl soutěže je jednoduchý. Vydržet co nejdéle kouřit jeden doutník, který nesmí vyhasnout.

Podmínky mají všichni soutěžící stejné, všichni totiž kouří stejnou značku a typ doutníku, k němuž mají dvě zápalky.

Soutěžily i ženy

Světový rekord v této disciplíně pro představu činí tři hodiny a 40 minut. Ten odolal i kuřákům v thajském předkole a na vítězství tentokrát stačil čas jedna hodina a 47 minut. Přesně tak dlouho svůj doutník kouřil Švéd Mikael Petersson a zajistil si tak vstupenku do chorvatského finále.

Kouřové dostaveníčko si kromě 17 mužů dalo také pět žen, do celkového pořadí však kuřačky významněji nepromluvily.

„Mám rád všechno, co se kouření doutníků týká. Trvá to už 25 let, vždyť kouřit jsem je začal už někdy v 16 letech,” říká o svém vítězství Petersson a může se těšit na zářijové finále u Jadranu, kde se bude opět snažit být tím nejpomalejším.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám