Punčochář se mimo jiné loni stal potřetí vítězem ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue. V restauraci Grand Cru připravoval jídla od jejího začátku v roce 2014.

Šéfkuchař Jan Punčochář: Vím, jak zhubnout, ale nikdy to neudělám

Předtím deset let vařil v pražské restauraci Le Terroir, která několikrát získala michelinské ocenění Bib Gourmand neboli „dobré jídlo za přijatelné ceny“.

„U pana Punčocháře vyhrál dávný sen věnovat se české kuchyni v tradiční pivnici, což chce s partnery realizovat v restauraci U Matěje na pomezí Hanspaulky a Baby,“ sdělila webu jeho mediální manažerka Jana Suja.

Může se vám hodit na Seznamu:
ČTĚTE TAKÉ:
Třináct let drží tři michelinské hvězdy, fast foodu se ale nevyhýbá
Michelinský průvodce zaskočil šéfkuchaře. Místo vyškrtnutí mu sebral hvězdu
Babišova restaurace ve Francii přišla o michelinskou hvězdu
Z pouličního gangu se šéfkuchař vyškrábal k michelinským hvězdám
Šéfkuchař dosáhl nejvyššího ocenění a poté překvapivě oznámil konec