Hlavní obsah

Newyorský hotel proměnil dezert v umělecké dílo za desetitisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dezert jednoho z newyorských hotelů, jehož základem je vanilková zmrzlina, lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale také oku. Nadšenci do sladkých pochutin si ale připlatí. Včetně dózy, v níž je servírován, vyjde na neuvěřitelných 1500 dolarů (asi 33 tisíc korun). Samotný dezert pak stojí 300 dolarů (zhruba 6500 korun). Za vysokou cenou prý stojí především exkluzivita použitých ingrediencí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dezert jako umělecké dílo, newyorský hotel nabízí svoji chloubu za desetitisíceVideo: Reuters

 
Článek

Pochoutka s názvem Bear Extraordinaire je k dostání v newyorském hotelu Baccarat. Základem dezertu je vanilková zmrzlina, která je položená na lanýžové drobence polité polevou s příchutí šampaňského.

To všechno se ukrývá v bílé čokoládové skořápce pomalované kakaovým máslem, která je pokrytá jedlým zlatem a předeným cukrem.

Dezert je servírován v dóze ve tvaru medvěda, jejíž spodní část je z porcelánu a vrchní z křišťálového skla. Pokud si ji zákazník chce odnést domů, zaplatí v přepočtu asi 33 tisíc korun, samotný dezert ho pak vyjde na zhruba 6500 korun.

„Vyšší cena je způsobena exkluzivními ingrediencemi jako je vanilka z Madagaskaru či lanýž černovýtrusý z Itálie. Dalším z důvodů je samozřejmě vynaložené úsilí, které jsme do dezertu vložili,“ vysvětlila agentuře Reuters Rosario Wakabayashiová, kuchařka, která pochutinu vytvořila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám