Hlavní obsah

Němečtí ševci vyrábí designové boty z rybí kůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv rodinné obuvnictví v malém bavorském městečku Grafing ležícím nedaleko Mnichova nevypadá zvenčí nijak zvlášť výjimečně, uvnitř vzniká zcela jedinečný produkt. Bratři Koppitzovi tam totiž vyrábí boty z rybí kůže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Němec šije boty z rybí kůžeVideo: Reuters

 
Článek

Obuvnictví s názvem Shoe Koppitz je rodinným podnikem a bratři Florian a Michael jsou už pátou generací, která se o něj stará. A právě jim se v hlavě zrodila unikátní myšlenka, že by mohli začít vyrábět boty z kůže ryb.

Na výrobu využívají kůži z lososů, sumců, ale také například z kaprů. Rybí kůže je údajně ideální ke zhotovení vysoce kvalitních bot, zacházení s ní však vyžaduje dostatečnou průpravu a komplexní řemeslnou dovednost.

S ohledem na to, že se jedná o velmi křehký materiál, výroba jednoho páru bratrům zabere minimálně tři dny. Boty vyrábí na zakázku a ročně prodají pouhých 45 párů. Není se však čemu divit, cena za jeden pár začíná na 1245 dolarech (asi 25 tisíc korun).

Kromě toho, že jsou boty z hlediska materiálu a designu zcela jedinečné, jsou také ekologicky udržitelné. Ryby totiž nejsou za účelem jejich výroby zabíjeny, ke zhotovení bot je využívána kůže z produkce, která by za normálních okolností skončila mezi odpadem.

Reklama

Výběr článků

Načítám