Hlavní obsah

Milovníci vesmíru mohou jásat, na trhu se objevilo pero vyrobené z meteoritu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydat se do meziplanetárního prostoru je pro běžné smrtelníky stále spíše představou z říše snů. Ovšem pořídit si předmět, který je vyroben z hmoty, jež z vesmíru pochází, už je o něco reálnější. Jedna ze začínajících firem totiž prodává psací pero, na jehož výrobu byl použit čtyři až šest tisíc let starý meteorit.

Foto: B. Smith & Co.

Pero vyrobené z meteoritu

Článek

Nevšední psací potřeba spatřila světlo světa díky začínající společnosti s názvem B. Smith & Co. Jedná se o jeden z produktů jejich úplně první kolekce.

Elegantní pera, která jsou nabízena ve třech různých variantách - kuličkové, plnicí, roller - jsou vyráběna ručně za použití titanu a zejména pak skutečného meteoritu s názvem Campo del Cielo.

Foto: B. Smith & Co.

Na výrobu pera byl použit meteorit s názvem Campo del Cielo.

Ten k nám z vesmíru dopadl zhruba před čtyřmi až šesti tisíci lety a nalezen byl až v roce 1576 na území Argentiny, píše firma na svých webových stránkách.

Foto: B. Smith & Co.

Kromě toho, že je pero vyráběno z kosmického tělesa, je také velmi elegantní.

Nyní jsou jeho části využívány právě na výrobu unikátního pera, jehož cena se v závislosti na typu pohybuje od 450 až po 1100 dolarů (asi 10 až 24 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám