Hlavní obsah

Šestiletý kluk vydělává milióny, hodnotí hračky na internetu

Ačkoliv má Ryan teprve šest let, vydělává už neuvěřitelné množství peněz. Navíc dělá to, co děti baví ze všeho nejvíc - hraje si s hračkami. Rodiče ho při tom natáčejí a následně videa vkládají na jeho YouTube kanál, který sledují milióny dětí po celém světě. Za poslední rok si podle deníku The Washington Post přišel na 11 miliónů dolarů (asi 240 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

S natáčením videí prý jeho rodiče začali, už když měl Ryan tři roky. „Ryan sledoval spoustu videí, kde děti hodnotily hračky. Jednoho dne se mě zeptal, jestli by taky mohl být na YouTube, a tak jsme mu to umožnili. Koupili jsme mu nějakou hračku, a tím to všechno začalo,“ svěřila se jeho matka

Nejprve měla jeho videa, kde rozbaluje hračky a následně je hodnotí, jen zanedbatelné množství zhlédnutí, postupem času však jeho oblíbenost rostla, a nakonec se Ryan stal jedním z nejúspěšnějších youtuberů na světě.

Počet zhlédnutí rázem rapidně stoupal, loni v lednu dosáhl jeho kanál Ryan ToysReview jednoho miliónu odběratelů. O rok později už jich bylo pět miliónů a v současné době má dokonce deset miliónů odběratelů.

Podle magazínu Forbes je za rok 2017 osmým nejlépe placeným člověkem na světě, jenž vydělává pomocí videí na YouTube. Za poslední rok si údajně vydělal celkem 11 miliónu dolarů (kolem 240 miliónů korun).

Rodiče Ryana tvrdí, že každou hračku hradí ze svých peněz a většinu z nich následně posílají na charitu. „Nové video zveřejňujeme každý den, snažíme se je ale natáčet o víkendech, abychom Ryana nerušili při jeho školních povinnostech,“ svěřili se.

Reklama

Výběr článků

Načítám