Hlavní obsah

V Tel Avivu vyrábějí první izraelskou jednosladovou whiskey

Novinky, jky

Při návštěvě Izraele by vás zřejmě ani nenapadlo, že jedním z lokálních produktů, které zde můžete ochutnat, je i jednosladová whiskey. Přesto však jih moderního Tel Avivu ukrývá velmi mladou destilérku, kde stvořili první izraelskou single malt whiskey. V zemi, kde má tradici spíš jen víno a v módě jsou nyní mikropivovary, jde o značně originální počin. A ano, tato whiskey je samozřejmě košer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Telavivská destilérka vyrábí první izraelskou jednosladovou whiskeyVideo: Reuters

 
Článek

Ač je firma Milk & Honey zatím jen start-up, má nakročeno do světa producentů whiskey opravdu dobře. Produkce whiskey sice byla dříve výsadou jen několika málo zemí, dnes je však jejich škála výrazně širší. A mnohým z nich se daří více než dobře. Stačí se podívat na úspěšnou indickou značku Amrut, japonskou Yamazaki nebo tchaj-wanskou značku Kavalan.

Foto: Milk & Honey Distillery

„Aktuálně je velká poptávka po různých produktech z rozdílných lokalit a klimatických oblastí,” uvedl ředitel destilérky Eitan Attir a dodal, že ač se o to zatím ještě nikdo nepokusil, tak má vlastně Izrael při výrobě whiskey i nějaké výhody. Teplé a vlhké klima urychluje dozrávání legendárního moku. Podle Attira zraje whiskey v Izraeli dvaapůlkrát rychleji než ve Skotsku.

Zbývají už jen lahve v aukci

A jak tedy vypadá situace ohledně této experimentální whiskey aktuálně? Společnost vyrobila celkem 391 lahví. Stovka z nich jde tento pátek do desetidenní online dražby přes skotský aukční portál a zbylých 291 lahví má být prodáno lokálně. Tedy, bylo prodáno. Destilérka totiž na dotaz Novinek, kolik lahví již prodala, reagovala, že jim již nezbyla ani jedna láhev. Experimentální whiskey prý zmizela doslova bleskově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám