Hlavní obsah

Senior proměnil slum v kouzelnou duhovou vesnici

Novinky, Martin Vlk

Chudinská čtvrť na okraji města Tchaj-čchung na Tchaj-wanu se díky pětadevadesátiletému starci stala vyhledávanou turistickou atrakcí. Muž zde každý den maluje na stěny, čímž se ze slumu stala doslova duhová vesnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dědeček proměnil slum v duhovou vesniciVideo: Caters News, AP

 
Článek

Bývalý voják Chuang Jung Fu dokazuje, že navzdory svému vysokému věku je stále velmi aktivní. Každý den vstává ve tři hodiny ráno, aby slum, ve kterém bydlí, proměnil svými malbami.

Chuang, jenž původně pochází z Hongkongu, bojoval ve druhé čínsko-japonské válce jako člen čínské nacionalistické strany. Na Tchaj-wan se dostal roku 1949. Ve vesnici začal malovat ve snaze zachránit ji před zničením, které mělo přijít z důvodu renovace městské části.

Jeho barevné malby úředníky ale brzy přesvědčily, že by vesnice měla být zachována. Od té doby se stala vyhledávanou turistickou atrakcí a dostala příznačný název „Duhová vesnice.“

Ve vesnici se stal celebritou

Chuang maluje denně a v oblasti se stal uznávanou osobou. Neuplyne den, kdy by do vesnice nezavítal dav turistů, obdivujících jeho umělecká díla.

Muž kreslí na stěny a podlahy a zvěčňuje nejrůznější věci, od slavných lidí po zvířata. Neobyčejná scenerie přitahuje i množství umělců, kteří zde natáčejí své hudební klipy a filmy.

„Žiju tady asi čtyřicet let. Kvůli slunečním paprskům moje malby postupně blednou, takže je neustále přemalovávám. Pracuju proto každý den. Jsem šťastný, že sem přijíždí spousta lidí, je to velké štěstí,“ svěřil se Chuang agentuře AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám