Hlavní obsah

Jihokorejský barista vytváří úchvatné obrazy do kávy

Novinky, Martin Vlk

Latté art je v dnešní době poměrně známá disciplína. Jedná se o vytváření zajímavých obrazců na hladině kávy pomocí mléčné emulze či ušlehané pěny. Jihokorejský barista Lee Kang-bin získává obrovskou popularitu i díky tomu, že se do kávy nebojí nakreslit světoznámá díla, jako je třeba Hvězdná noc od Vincenta van Gogha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo pěny na kapučínu obraz od Vincenta van Gogha. Podívejte se na umění šikovného baristyVideo: Reuters

 
Článek

Lee Kang-bin v sobě objevil vášeň ke kávě, když mu bylo 17 let. Tehdy se naučil, jak se připravuje. Tři roky poté už kávu servíroval svým kolegům na povinné vojenské službě poblíž hranic se Severní Koreou. Kávu s malbami začal připravovat po ukončení vojenské služby ve věku 21 let. Dva roky nato rozjel svou první kavárnu Cafe C. Through v centru Soulu.

Lee má aktuálně přes 160 000 sledujících na Instagramu. Dokonce učí baristy po celém světě, jak vytvářet to nejlepší z kávového umění. V Soulu navíc rozjíždí kurzy pro nadšence.

Každý šálek stojí 10 000 wonů (asi 200 korun), tedy o něco málo víc než běžné latté v jiných kavárnách hlavního města Jižní Koreje.

Vzhledem k tomu, že příprava obrázku nějakou dobu trvá, používá Lee vždy studenou kávu, aby nezkazil její chuť.

Popularita kávy v Jižní Koreji roste

Pití kávy je v Jižní Koreji na vzestupu. Podle Mezinárodní kávové organizace nyní Jihokorejci spotřebují asi 2,3 kilogramu kávy na osobu ročně. Její konzumace se tak v zemi od roku 1990 zdvojnásobila.

Stále je to však jen polovina toho, kolik zkonzumují Američané.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám