Hlavní obsah

V Mexiku padl rekord, který byste očekávali asi spíše v Anglii

Novinky, jky

V pondělí večer se sešli v mexickém hlavním městě Mexico City barmani a ve velkém se jali připravovat legendární a celosvětově nejoblíbenější koktejl z ginu - gin-tonic. Ne snad, že by tequila ztrácela v zemi na popularitě - to se jen 300 barmanů z hlavního města a okolí pokusilo o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Úspěšně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mexičtí barmani vytvořili světový rekord v simultánním míchání ginů s tonikemVideo: Reuters

 
Článek

Rekord v podobě největší simultánní přípravy ginu s tonikem již v knize rekordů údajně byl, avšak na jeho vytvoření se mělo podílet „pouze” 250 barmanů. Tento počet v Mexiku ještě o 50 dalších navýšili.

Gin s tonikem se obvykle servíruje do vyšší sklenice, přičemž se gin a tonic nalévají do sklenice přes led. Drink se pak obvykle zdobí plátkem limetky, citrónu či salátovou okurkou.

Proti malárii

Rekordní pokus v Mexiku organizovala značka Beefeater a po dohodě všichni barmani zdobili své giny s tonikem citrónem a pomerančem. Pokus o rekord byl podle prvních zpráv úspěšný.

Gin s tonikem se datuje do časů, kdy Britové v 18. století okupovali Indii a tento nápoj požívali jako prevenci a případně i následnou léčbu malárie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám