Hlavní obsah

Ocenění pro nejlepší restauraci světa zakotvilo v New Yorku

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V australském Melbourne se vyhlašovalo 50 nejlepších restaurací na světě. Pro letošní rok se stala vítězem newyorská restaurace Eleven Madison Park. Jedná se teprve o druhý mimoevropský restaurant, který tento titul získal.

Nejlepší restaurací letošního roku se stala newyorská Eleven Madison ParkVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Restaurace Eleven Madison Park Daniela Humma si připsala ve středu velký úspěch. Podnik shlížející na newyorský Madison Square Park byl za skvělý servis a smysl pro humor, se kterým je tvořeno zdejší kreativní degustační menu, vyhlášen nejlepší restaurací světa. Je přitom teprve druhou mimoevropskou restaurací, které se tohoto ocenění dostalo.

Již v minulém roce se americký podnik dostal na třetí místo, když před ním stanuly pouze restaurace El Celler de Can Roca ve Španělsku a italská Osteria Francescana. Ale pozor, restaurace, kde je oceňovaným jídlem celerový kořen vařený v prasečím měchýři bude mít tři měsíce zavřeno. Domluvila se totiž na pronájmu na dalších 20 let a tři měsíce bude nyní svůj podnik renovovat a předělávat.

Od počátku cen v roce 2002 už na první příčce mimoevropských restaurací stanul pouze kalifornský podnik French Laundy, který zvítězil v letech 2003 a 2004. Letos se do desítky dostala jediná asijská restaurace - konkrétně bangkokský podnik Gaggan, kde šéfkuchař Gaggan Anand moderně přetvořil klasická indická jídla jako jsou samosa či tikka masala.

Za seznamem oceněných restaurací stojí William Reed Business Media.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám