Hlavní obsah

Extravagantní hodinky švýcarské manufaktury dostaly další verzi

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud by se v hodinářském světě hledala značka, která vyniká v extravaganci, octla by se manufaktura MB&F jistě na čelních příčkách výběru. Její kreace jsou totiž opravdu výjimečné a nejinak je tomu v případě nového počinu v podobě 18kusové limitované edice modelu Legacy Machine 2.

Foto: MB&F (3x)

MB&F Legacy Machine 2 v titanu.

Článek

V posledních letech se v MB vytáhli třeba Vesmírným pirátem, což jsou opravdu avantgardní hodinky, které mají s klasickým zobrazením času společného jen pramálo. [celá zpráva]

Nezvyklý design má i Legacy Machine 2 (LM2), u něhož zabírá číselník s ručičkami jen malou část hodinek. Pozornost na sebe totiž poutají dvě velké setrvačky (na ně odkazuje číslovka v názvu modelu), což je u mechanických hodinek oscilátor pohánějící svou energií ručičky hodinek.

Dominantou hodinek jsou dvě velké setrvačky.

Vzhled hodinek není novotou, LM2 vznikly už v roce 2013 a postupně se objevily s pouzdrem z červeného zlata, bílého zlata a platiny. Novinka má pouzdro poprvé z titanu a liší se také výrazným zeleným číselníkem.

Hodinky mají průměr 44 milimetrů, zaujme ale především jejich tloušťka. Ta činí 19 milimetrů, což je dáno výrazně vypouklým sklíčkem.

Pohled na strojek.

Zelené LM2 vzniknou v edici pouhých 18 kusů, jeden vyjde na 138 tisíc švýcarských franků, v přepočtu tedy asi 3,5 miliónu korun. To je zhruba stejně jako nové Porsche Carrera S v kabriu, takže pokud vybíráte novou hračku na léto, musí to být těžké rozhodování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám