Sestavovatelé žebříčku pro rok 2017 si podle televize ZDF spletli bistro v kraji Cher, kde oběd stojí v průměru 12,50 eura (338 korun), se stejnojmenným podnikem ve městě Boutervilliers v departementu Essonne, kde se za polední menu platí 48 eur (1296 korun). Kvůli technické chybě žebříček mylně uváděl adresu druhého z podniků, takže zástupy gurmánů směřovaly do malého podniku v kraji Cher.

Chyba se objevila jen v elektronické verzi prestižní publikace, v tištěné už ne.

Véronique Jacquetová, majitelka bistra Le Bouche a oreille v Bourges, si naříká, že na takový zájem nejsou zvyklí.

Proti zmíněnému bistru má oceněný restaurant trochu jiný interiér.

Proti zmíněnému bistru má oceněný restaurant trochu jiný interiér.

FOTO: www.bao-restaurant.fr

„Přicházejí stále noví klienti. Chtějí stolky pro dva tři, avšak my nemáme tak velké prostory a na všechnu práci jsou jen čtyři ruce,“ posteskla si.

Zaujalo hovězí po burgundsku

Pravý majitel hvězdičky zaujal inspektory Michelinu hovězím po burgundsku a chobotnicí s hranolky. Všechna jídla označili za velmi chutná s tím, že se připravují přímo na místě a odnikud se nedovážejí.

„My vaříme naprosto stejně, navíc s láskou a srdcem. Potom už ani nezáleží na tom, zda podnik dostal hvězdu, nebo ne,“ dodala Véronique Jacquetová.

Proti zmíněnému bistru má oceněný restaurant trochu jiný interiér.

FOTO: www.bao-restaurant.fr

Michelinský průvodce je nejznámější a nejvlivnější hodnotitel restaurací na světě, André Michelin vydal první edici průvodce po Francii v roce 1888. Chtěl pomoci řidičům při hledání příjemného ubytování a možností dobrého stravování při cestování. Průvodce obsahoval adresy benzinových pump, garáží, autoopraven a informace o cenách paliva a otevíracích dobách.