Hlavní obsah

Pizza se zlatými šupinami vyjde na 50 tisíc korun

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z českých pizzerií jsme mnohdy zvyklí na ingredience nebo jejich kombinace, ze kterých se člověku v některých případech může udělat i nevolno. V jednom podniku v americkém New Yorku teď ale přišli s pizzou, nad kterou zůstává rozum stát, a to nejenom kvůli její ceně.

Foto: Industry Kitchen 2x

Zlatá pizza s kaviárem a foie gras

Článek

Restaurace Industry Kitchen, která mimo jiné nabízí steaky nebo mořské plody, svou novinku nazvala „24k“. Název má své odůvodnění, na pizze jsou totiž jedlé šupinky právě z 24karátového zlata.

Tím ale dekadence nekončí, kromě zlata je totiž na pizze ještě kaviár z jesetera, foie gras, lanýže a sýr Stilton, což je vysoce kvalitní modrý sýr.

Newyorská restaurace zařadila na menu zlatý přelud.

Cena? Rovných 2000 dolarů, tedy něco přes 50 tisíc korun. V jídelníčku je přitom pizza usazená mezi lososem za 20 dolarů a lasagnemi za 19 dolarů.

Inspirovala jej část města

Kuchař Braulio Bunay svůj výtvor obhajoval pro magazín Town & Country tím, že zmíněné ingredience se díky použití na pizze staly dostupnějšími. Inspirací mu prý byla newyorská finanční čtvrť, kterou označil za „ztělesnění dekadence“.

„Tato pizza je extrémně bohatá. Pokud máte náladu na velkolepé jídlo, tohle je ta pravá volba pro vás,“ dodal Bunay.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám