Hlavní obsah

Šéf firmy vezme za odměnu 800 zaměstnanců na dovolenou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi příjemný vánoční bonus dostali zaměstnanci americké firmy Bertch Cabinet, která vyrábí skříně. Všech více než 800 pracovníků se na začátku ledna vydá z domovské Iowy na týdenní plavbu po Karibiku. A to na účet svého šéfa.

Foto: Profimedia.cz

Na ostrově Cozumel čeká na zaměstnance firmy azurové moře. Ve výřezu Gary Bertch s manželkou Becky.

Článek

Zaměstnanci se vydají 8. ledna letecky do Miami, kde stráví noc v pětihvězdičkovém hotelu. Další den jim začíná plavba na výletní lodi, během níž se podívají třeba na floridský Key West nebo na mexický ostrov Cozumel.

Firmou hrazené dovolené nejsou ve firmě, kterou její spolumajitel Gary Bertch založil v roce 1977 s manželkou Becky, žádnou novinkou. Poprvé jeli zaměstnanci na hromadnou dovolenou už v roce 1989.

Foto: Profimedia.cz

Jednou ze zastávek bude i floridský Key West.

„Tehdy jsme jeli do Acapulca. Pak jsme podnikli několik plaveb do různých míst. A také Havaj, to byla asi naše největší cesta,“ uvedl Bertch pro místní list Waterloo-Cedar Falls Courier.

Vlivem ekonomických potíží ale musela firma v roce 2005 s hrazenými dovolenými skončit. Po finanční krizi v roce 2008 se dařilo ještě méně a počet zaměstnanců společnosti, v níž kdysi pracovalo přes 1000 lidí, klesl v roce 2011 na 600. Postupně se ale z problémů vydrápala, nabírala nové lidi a poté, co se podařilo splnit vytyčené cíle pro letošní rok, přišla zasloužená odměna.

Zaměstnanci firmy se o dovolené dozvěděli před Vánoci.

„Konečně jsme se dostali do černých čísel. Jsme rádi, že jsme dosáhli našich cílů. Nebylo to jednoduché. Obzvlášť ten finanční cíl byl náročný. A zvládli jsme i další. Ne tak výrazně, ale zvládli. Těšíme se proto na příští rok,“ dodal spokojený majitel firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám