Hlavní obsah

Syn nejbohatšího muže Číny odmítl nabídku, která se neodmítá

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být synem nejbohatšího muže země skýtá velké výhody, ale také jisté nevýhody. Například se od vás očekává, že když vám otec chce předat své podnikání, tak neodmítnete. Jenže přesně to učinil 28letý syn miliardáře Wang Ťien-lina.

Foto: Profimedia.cz

Wang S'-cchung

Článek

Nejbohatšímu muži Číny je 62 let, a tak logicky přemýšlí o tom, jak předat své podnikání následovníkovi. Jenže jeho jediný potomek, 28letý Wang S'-cchung nemá o vedení firmy, jejíž hodnota je odhadována na 122 miliard dolarů, vůbec žádný zájem. Jmění jeho otce je aktuálně odhadováno na zhruba 33 miliard dolarů, tedy přibližně 860 miliard korun.

Syn otci jednoduše a stroze oznámil, že nechce žít život, jaký žil on. Zakladatel a generální ředitel společnosti Dalian Wanda Group, která čítá i mnohá nákupní centra, hotely, zábavní parky a sportovní kluby, tak musí hledat jinde. Dvaašedesátiletý veleúspěšný podnikatel promluvil o svém problému před týdnem na sjezdu podnikatelů. Informoval o tom South China Morning Post.

Zajímá se o hry

„Možná mají prostě mladí lidé své vlastní cíle a priority. Pravděpodobně bude lepší předat vedení profesionálním manažerům a jen sedět v radě a sledovat, jak společnost vedou,” uvedl Wang, který dodal, že má několik předvybraných kandidátů v podobě manažerů.

Wang S'-cchung zastává v impériu svého otce ředitelskou pozici a vlastní dvě procenta společnosti. Zajímá se aktivně o herní průmysl. V tomto roce se o něm však nejvíce psalo ve chvíli, kdy koupil svému psovi dvoje hodinky Apple Watch, které mu umístil na přední tlapy. V zemi, kde tyto chytré hodinky stojí více, než je průměrný plat ve městech, tím způsobil značnou vlnu nevole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám