Hlavní obsah

Titul nejlepšího cocktail baru ČR si z Prahy odváží brněnský podnik

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátý ročník soutěže Czech Bar Awards opanoval brněnský bar Super Panda Circus, který si odnesl titul nejlepšího cocktail baru ČR i ocenění za nejlepší design. Je to vůbec poprvé v historii soutěže, kdy na pomyslném trůnu neusedl pražský bar. Slavnostní vyhlášení proběhlo v úterý večer v pražské Novoměstské radnici.

Foto: archiv Czech Bar Awards

Titul nejlepšího baru směřoval do Brna - podniku Super Panda Circus

Článek

V každé ze sedmi kategorií bylo nominováno pět podniků představujících to nejlepší z české scény. Mezi finalisty byly kromě podniků z Prahy i ty z Brna, Olomouce a Českých Budějovic. Řada podniků se o vítězství ucházela již loni, mezi nominovanými se však objevila i nová jména, která řádně zamíchala osudím. Kromě jedné kategorie nezůstal kámen na kameni a loňští vítězové svůj triumf nezopakovali.

Tou jedinou kategorií, jejíž vítěz je stejný jako v minulém roce, je Nejlepší design, který opět vyhrál brněnský bar Super Panda Circus. Ten letos uspěl i v nejprestižnější a nejsledovanější z kategorií o nejlepší cocktail bar. Jenže tím končí pouze úspěchy tohoto podniku, nikoliv Brna obecně. I nejlepší pivní bar ČR se totiž nachází pod „Špilasem” - podle Czech Bar Awards jím je bar Zelená kočka Pivárium.

Nový podnik zachraňoval Prahu

Čest Prahy tak v letošním ročníku hájil především poměrně čerstvý podnik Le Valmont. Ten uspěl nejen jako nejlepší nový podnik, ale také jako nejlepší klub vůbec. Nejlepším hotelovým barem je The Bourbon Bar v hotelu Marriott na Praze 1. Titul nejlepšího barmana pak připadl Ondřeji Hniličkovi z Hemingway Baru. A pokud jste spíše fanoušky kaváren, ta vítězná se nachází na Praze 6. Jde o kavárnu s hravým názvem Místo.

Foto: archiv Czech Bar Awards

Nejlepším barmanem se stal Ondřej Hnilička z Hemingway Baru.

„Už samotné zařazení mezi finalisty je obrovským uznáním jednotlivých podniků a jejich zaměstnanců. Obzvlášť těch mimopražských, které dokazují, že i mimo hlavní město lze vytvořit podnik se zajímavým konceptem, pestrou nabídkou a skvělým servisem. Letošní výsledky ukazují, že například brněnské podniky jsou těm pražským opravdovou konkurencí. Dokazuje to, že nápojová gastronomie je na stále vyšší úrovni v celé republice,“ uvedla Soňa Hanušová z pořádajícího časopisu Barlife.

Reklama

Výběr článků

Načítám