Hlavní obsah

Majitelé pivovaru si změnili kvůli právnímu sporu svá křestní jména

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakladatelé i u nás známého skotského pivovaru BrewDog James Watt a Martin Dickie si změnili svá křestní jména. Nově se oba jmenují Elvis. Za bizarním krokem stojí výhrůžky právníků a správců pozůstalosti Elvise Presleyho. Jedno ze svých piv totiž Skotové pojmenovali jako Elvis Juice IPA.

Foto: Profimedia.cz

Watt a Dickie oznamují změnu svých jmen.

Článek

Mladý pivovar, založený teprve v roce 2007, je známý svými progresivními nápady. Například v roce 2012, když se stěhoval do nových prostor, mohl kdokoli finančně přispět. Akce byla úspěšná, a BrewDog se tak stal prvním veřejně financovaným pivovarem na světě.

Letošní novinka v podobě piva Elvis Juice ale nebyla nikterak významná. Ochucená grepová IPA se sice dobře prodává, jednalo se ale „jen“ o další nové pivo v portfoliu firmy. Jenže pro Watta a Dickieho se záhy stala možná nejproblémovějším produktem.

Ozvali se totiž právníci z USA s tím, že pivo zneužívá jména krále rokenrolu Elvise Presleyho, a pohrozili dalšími kroky, pokud nedojde k nápravě. Watt a Dickie považují nárok za nesmyslný, protože na jméno Elvis přece nemůže mít nikdo výhradní právo.

Foto: Rex Features, Profimedia.cz

Martin Dickie a James Watt, teď už známí jako Elvis Dickie a Elvis Watt.

Stačilo by najmout si právníky a nechat je situaci vyřešit, jenže to by nebyli Dickie a Watt, aby k tomu nepřistoupili svérázně – oba si legálně změnili své křestní jméno a jmenují se teď Elvis Watt a Elvis Dickie.

„Ve snaze tohle vyřešit jsme si změnili svá jména, abychom zvýraznili naši spalující lásku k nejlepšímu grepovému pivu, jaké existuje. Od této chvíle je Elvis Juice pojmenované po nás, pivovarnících známých dříve jako James a Martin,“ citoval Watta skotský list The Herald.

Dvojice ještě v nadsázce dodala, že právníci by se spíše měli zaměřit na pivovar, který se označuje za „krále piv“ (americký Budweiser – pozn. red.). Ať už to pro oba podnikatele dopadne jakkoliv, jedno je jisté – na poli marketingu opět zabodovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám