Hlavní obsah

Práce, kvůli které by dal výpověď skoro každý muž, může být i vaše

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zamyslete se na moment. Kdybyste měli příležitost dát výpověď a místo toho na plný úvazek cestovat, šli byste do toho? Pokud nemáte rodinné závazky, tak pravděpodobně ano. A kdyby součástí práce bylo i pití piva, asi byste opravdu neváhali. A vězte, že taková práce je v USA nyní k dispozici. Pokud máte historické vzdělání a hovoříte plynně anglicky, máte teoreticky šanci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kolik byste si přáli vydělávat ročně? Pokud by vám stačilo v přepočtu něco přes milión a půl ročně, což je i v USA nadprůměrný plat, a nevadí vám práce na dobu určitou, zbystřete. Smithsonianský institut Amerického historického muzea totiž hledá pivního historika. Nabízí tříletý kontakt a práci se sídlem ve Washingtonu DC. Skutečností však je, že vybraný adept stráví nejvíce času na cestách po USA.

Kurátorka muzea Paula Johnsonová uvedla, že jde o úplně novou pozici, kterou sponzoruje pivovarnická asociace. A ač práce znamená prakticky objíždět Spojené státy, ochutnávat piva a zaznamenávat nejen chuťové poznatky, ale i detaily o pivovarech, jde prý o pozici, na kterou nemůže nastoupit jen tak někdo. Hledá se totiž spíše historik než protřelý ochutnávač piva.

Kandidát na tuto pracovní pozici by měl být schopný se soustředit na výzkum, dokumentaci a sbírání střípků americké pivovarnické historie, uvedla Johnsonová pro deník Washington City Paper.

Chybí moderní historie

„Sbírali jsme již pro vědecké účely informace o historii jídla a stravování. A když jsme dělali výzkum pro výstavu, která je o velkých stravovacích změnách po druhé světové válce, jedna z věcí, které nás zajímaly, bylo právě i pivovarnictví,” řekla Johnsonová a dodala, že muzeum má hodně informací o pivovarnické historii v 19. století a na začátku 20. století, od 60. let 20. století už však informace chybí.

Pokud jste o této pracovní pozici byť i jen okrajově zauvažovali, měli byste vědět, že se očekává, že bude mít zájemce vyjma znalosti historie a piva také vzdělání v souvisejícím oboru. A vězte, že se úspěšný kandidát rozhodně nudit nebude. V současné době je v USA 4269 pivovarů a jejich počet stoupl jen v roce 2015 o neskutečných 15 procent.

Detaily k pracovní pozici najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám