Hlavní obsah

Čech se stane díky pokeru dolarovým milionářem

Novinky, Jakub Kynčl
Las Vegas

V českém pokerovém světě je třicetiletý Vojtěch Růžička jednou z nejvýraznějších person už mnoho let. Přesto však na úspěch, kterým by se zapsal mezi největší české výhry, stále čeká. A teď už má konečně garantované, že přijde. V největším světovém turnaji World Series of Poker: Main Event, se totiž dostal mezi nejlepších devět hráčů, čímž si zajistil minimálně jeden milión dolarů (24,5 miliónu korun).

Foto: PokerStars.net

Vojtěch Růžička

Článek

„Splnil se mi sen, který má asi každý pokerový hráč, uspět na nejslavnějším turnaji světa. Teď jsem spíš unavený než šťastný, protože člověk sedm dní nespí a je to hodně náročné,” napsal z Las Vegas Růžička.

Liberecký rodák se dostal do tzv. November Nine, tedy na finálový stůl devíti hráčů, kteří budou dohrávat o ještě vyšší výhry, než je garantovaný milión dolarů pro devátého hráče.

Foto: PokerStars.net

Růžička má na svém kontě už velké množství úspěchů.

Kdyby tak snad Růžička ze svého průběžného šestého místa zabojoval a snad zvítězil, zbohatne o osm miliónů dolarů. Mohl by tak překonat i Martina Staszka, který se ve stejném turnaji umístil v roce 2011 na druhém místě a odnesl si více než pět miliónů dolarů.

Nezanedbatelné startovné

Růžička bude vstupovat do finálového boje se 27 milióny žetonů, přičemž průběžný lídr stolu, Američan Qui Nguyen, bude disponovat 68 milióny žetonů. Rozdíl je to velký, avšak pro Růžičku rozhodně není neřešitelný.

Úspěch je to o to příjemnější už kvůli tomu, že Růžička neměl letos zrovna nejlepší sezónu. „Zatím to letos není úplně moje léto,” napsal dokonce koncem června na Twitteru.

Sluší se podotknout, že se Růžička probojoval mezi nejlepší devítku z celkem 6737 hráčů po sedmi dnech úporných bojů. Startovné v tomto turnaji navíc činí nezanedbatelných 10 000 dolarů, tedy bezmála čtvrt miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám