Hlavní obsah

Do Prahy míří kontroverzní léčitel. Tvrdí, že vyléčí i neléčitelné choroby

Novinky, jky

To, co dělá, nazývá rekonektivním léčením. Jedni ho mají za šarlatána, jiní mají za to, že jim pomohl se zdravotními potížemi, se kterými si nevěděl nikdo jiný rady. Eric Pearl léčí, aniž by se lidí dotýkal. Ti však prý přesto cítí z jeho rukou léčivou energii. Bývalý chiropraktik, který začal léčit velmi neortodoxní metodou, bude v Praze v pátek přednášet a o víkendu přijdou na řadu semináře.

Foto: archiv Erica Pearla

Eric Pearl

Článek

Původně jste byl vyhledávaným chiropraktikem. Léčil jste nějaké známé osobnosti?

Byl jsem lékař – chiropraktik v Los Angeles, konkrétně v Hollywoodu, takže mě samozřejmě vyhledávali nebo za mnou do ordinace přicházeli i slavní lidé kvůli záležitostem zdraví a léčení. Rockové kapely, další muzikanti a zpěváci, filmové a televizní hvězdy, producenti, režiséři a další. Setkal jsem se s celou řadou celebrit od Van Halena a Kiss až po Cher.

Jakým způsobem jste se dostal od tradičních léčebných způsobů k těmto - řekněme alternativním?

Nemůžu říct, že jsem se dostal od tradičních konceptů léčení k rekonektivnímu léčení (léčení znovunapojením) tím, že bych postupoval podle nějakých konkrétních postupů nebo se řídil určitým systémem přesvědčení. Asi to bude znít divně, ale rekonektivní léčení se jednou v noci prostě objevilo. Spal jsem doma v posteli, když mě náhle vzbudilo světlo lampičky na nočním stolku. Sama se rozsvítila a já měl dojem, že v domě někdo je. Vstal jsem, vyzbrojil se nožem, starou plechovkou pepřového spreje a svým dobrmanem a jal se prohledávat dům. Zdálo se, že tam nikdo není. Možná to byl jen nějaký zvláštní elektrický jev… A možná to bylo něco víc.

Máte pravdu. Zní to divně...

Já jenom vím, že následujícího rána, v pondělí, když jsem byl v ordinaci, se začali moji pacienti uzdravovat, ačkoli jsem jen držel ruce v jejich blízkosti. Jinými slovy, nebyl to plynulý přechod. Jednou večer jsem šel domů a myslel si, že jsem lékař. Vrátil jsem se v pondělí a byl jsem něco jiného. Rodiče mi vždycky říkali, že jsem „něco jiného“, ale asi neměli na mysli zrovna tohle.

Jaké hmatatelné výsledky máte za sebou?

Lidé hlásí uzdravení v podstatě ze všech zdravotních potíží, jaké lidstvo zná, včetně znovunabytí schopnosti chodit, mluvit, vidět, vymizení nádorů, infekcí, uzdravení nehojících se ran, nespavosti, vyléčení těžké artritidy rukou, obnovení plného rozsahu pohybu páteře, rukou, nohou atd., dokonce vyléčení vrozených vad. Léčení není jen fyzické, ale také emocionální, mentální atd.

Foto: archiv Erica Pearla

Eric Pearl během jednoho ze svých seminářů.

Ve zkratce - jak vaše léčba podle vás funguje?

Věda investuje čas a peníze , aby na tuto otázku našla odpověď. A objevily se četné teorie. Naše těla se neuzdravují tak, jak nás ještě nedávno učili ve škole. Domnívali jsme se, že se naše těla léčí biochemicky. V současné době je již biochemický model považovaný za zastaralý. Dnes již chápeme, že naše těla se léčí pomocí energie, vibrací, frekvencí, rezonance, nonverbální výměny informací, synchronizace a světla.

Světla? 

Světelné vlny nesou informaci, jež umožňuje našemu tělu, aby se uzdravilo. Světelná rezonance našeho těla se synchronizuje s vyššími úrovněmi světla a informací, které k nám přicházejí prostřednictvím toho, čemu dnes věda říká frekvence rekonektivního léčení. Když se sladíme s těmito novými a vyššími, koherentnějšími a harmoničtějšími úrovněmi světla, disharmonie z našeho těla zmizí, vrátíme se do stavu harmonie, do stavu rovnováhy. To je rekonektivní léčení, návrat k rovnováze. A z tohoto stavu rovnováhy se dále vyvíjíme.

Nejsem si vědom toho, že by věda pojem „rekonektivní léčení” používala. Vlastně jsem tento pojem slyšel jen ve spojení s vaší osobou. Ale pojďme dál. Je léčení u vás jednorázové anebo se k vám lidé vracejí?

Rekonektivní léčení má některé zcela jedinečné kvality a charakteristiky, což je částečně důvodem, proč se stalo čelním představitelem energetického léčení v dnešním světě. Uzdravení přichází ve formě, která dnes není u technik energetického léčení běžná, ať již se jedná o techniky nové či staré.

Svět nepotřebuje další techniku energetického léčení a rekonektivní léčení rozhodně nic takového není. Je to způsob, jak zcela překonat, posunout se za a povznést se nad veškeré techniky energetického léčení. Umožňuje nám přístup k novým úrovním světla, které s sebou přinášejí nové úrovně nonverbálních informací, což má za následek uzdravení, které je obvykle téměř okamžité, bezprostřední. Navíc tato uzdravení většinou přetrvávají po zbytek života. Jinými slovy uzdravení obvykle nevyžaduje žádný čas a většinou se zdá, že s postupem času neslábne ani nemizí.

Jaká je obvyklá cena za jedno léčebné sezení?

Praktici tohoto typu léčení nabízejí dvě techniky. Jedné se říká „rekonektivní léčení“ a té druhé, speciální, kterou potřebujete jen jednou za život, se říká „The Reconnection – znovunapojení“. Ne všichni praktici však mají oprávnění poskytovat obojí. Obvykle se doporučuje, aby se poplatek za rekonektivní léčení pohyboval v rozmezí ekvivalentu 75 – 150 amerických dolarů (1800-3600 Kč). Poplatek za onu specialitu, The Reconnection, je vždy ekvivalentem 333 USD (8300 Kč)

Někteří lidé tvrdí, že cítí energii z vašich rukou, aniž byste se jich dotýkal. Kdy jste u sebe začal něco takového pozorovat?

Stalo se to jednoho pondělního rána. Pacienti za mnou chodili kvůli chiropraktickému ošetření a poměrně nečekaně mi jeden po druhém začali sdělovat, že viděli barvy, jaké nikdy předtím neviděli, cítili vůni květin, jakou nikdy předtím necítili, a že cítili moje ruce – nebo něčí ruce – jak jim velice uklidňujícím způsobem spočívají na několika místech na těle najednou… na čele, na kotnících, na chodidlech, cítili jemné hlazení na zadní části paží, vnímali ruce na zádech, což si uvědomovali, že není možné jednak kvůli vzdálenosti mezi jejich čelem a chodidly, a jednak proto, že leželi na zádech.

V propozicích o vaší osobě se člověk může dočíst, že jste měl údajně vyléčit neléčitelné choroby. Třeba AIDS. To se dělá jak?

Už jsem naučil po celém světě téměř sto tisíc lidí, jak provádět rekonektivní léčení, jednak aby mohli léčit sami sebe a jednak aby mohli zprostředkovávat léčení ostatním. A první věc, kterou se naučíte, když pracujete s něčím tak skvělým, jako je tento typ léčení, je skutečnost, že vy nejste léčitel. Léčení je řízeno inteligencí vesmíru, můžete tomu říkat Bůh nebo jednoduše láska, říkejte tomu, jak chcete. Pochopíte, že jako prostředníkovi léčení se vám dostává cti být přizván do této rovnice jako katalyzátor a zároveň jako pozorovatel, člověk, kterému je dovoleno být svědkem krásy a dokonalosti procesu léčení v takové formě, v jaké se projeví.

Sto tisíc lidí krát 333 dolarů, to zní jako docela dobrý byznys. A to je vlastně jen počáteční investice. A abych nezapomněl, neodpověděl jste mi stále na to vyléčení AIDS...

S pochopením, že já sám nemám na uzdravení žádnou zásluhu – moji pacienti začali jeden po druhém hlásit uzdravení. Od znovunabytí schopnosti chodit a mluvit, vidět a slyšet, pohybovat rukama a nohama, až po zmizení rakoviny a nemocí spojených s AIDS, mozkové obrny, epilepsie, chronické artritidy a dalších.

Vyléčení AIDS a nemocí spojených s AIDS je něco odlišného. No nic, pojďme to uzavřít nějak nekonfliktně. Jak na vás působí Praha?

V Praze se mě dotýká vřelost a otevřenost zdejších lidí a jejich srdcí, ať již jsou to emoce, které vyjadřují hudbou, láska, kterou vkládají do jídla, nezměrná inspirace projevující se v architektuře, jež činí Prahu klenotem v evropské koruně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám