Hlavní obsah

Luxusní klavír, který hraje sám

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to stylovka, jak má být. Zejména v lepší společnosti bývá zvykem mít ve své domácnosti hudební nástroj - nejlépe klavírní křídlo. A značka Steinway & Sons je v tomto oboru hluboce uznávána největšími odborníky z celého světa. A teď si ještě představte, když dají dohromady kousek, který hraje božsky i bez vašeho přičinění. Sám.

Klavír Steinway Spirio umí hrát sámVideo: Steinway & Sons

 
Článek

Jedna věc je milovat zvuk klavíru a druhá umět na něj hrát. A protože mnozí lidé zůstávají pouze u prvního bodu, je pro ně piano, které dokáže hrát samo, spásou. Při návštěvě vážené společnosti vytvoří výjimečnou atmosféru a navíc jde samozřejmě o atrakci, kterou by dokázal bez komentáře přejít jen málokdo.

Klavír od Steinway & Sons není jediný, který dokáže hrát sám, ale rozhodně si v kruzích expertů získává velmi vysokou pozornost už jen kvůli renomé svého výrobce. Model Spirio má ambice být nejlepším samohrajícím pianem na světě. A vzhledem k tomu, jaké úspěchy slavila značka doposud, je velmi dobře možné, že se to skutečně podaří.

Foto: Steinway & Sons

Piana, která hrají sama, nejsou žádnou novinkou. Toto ale rozhodně nespadá do běžného průměru. U obvyklých digitálních klavírů a pianin je zvuk generován pomocí zvukového procesoru, který přehrává nahrané vzorky uložené v paměti. Přestože výrobci v této technologii významně pokročili, odborník digitální piano ve většině případů bezpečně rozezná od klasického klavíru, u kterého se zvuk tvoří mechanicky úderem kladívka na struny.

Spirio na to jde jinak. Je vybaveno elektromagnetickými spínači, které na základě digitálních dat rozpohybují reálnou mechaniku. Software přitom dokáže zachytit i velmi jemné rozdíly v dynamice a výsledný projev je tak nerozeznatelný od hry živého člověka, navíc má být schopný dokonale vystihnout i ty nejdrobnější rozdíly mezi jednotlivými umělci.

Prostřednictvím Bluetooth je klavír připojen ke speciální aplikaci na iPadu, ve které je uskladněno okolo 1700 skladeb od velikánů světové hudby. Seznam interpretů a skladeb bude navíc pravidelně zdarma rozšiřován.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám