Hlavní obsah

Eterna představí nový chronograf s vlastním strojkem

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská značka Eterna chystá v březnu na hodinářském veletrhu v Basileji uvedení svého prvního in-house strojku s chronografem. A už dopředu představila první model, který bude tímto strojkem vybaven – Eterna Royal KonTiki Chronograph GMT.

Foto: Eterna (2x)

Eterna Royal KonTiki Chronograph GMT

Článek

Jedná se o sportovní chronograf o průměru pouzdra 45 milimetrů, což v kombinaci s výrazným modrým ciferníkem znamená, že hodinky jen tak někdo nepřehlédne.

Jejich vzhled ozvláštňuje ještě pět keramických oblouků na lunetě, které od sebe odděluje taktéž pět šroubů aranžovaných do podoby loga značky. Náramek je integrovaný a jeho střední dílky jsou z černé gumy. Ladí tak s ostatními tmavými prvky na hodinkách.

Levý subciferník ukazuje průběžné sekundy, prostřední druhou časovou zónu a ten pravý je vyhrazen pro stopky.

Strojek s označením 3927A má 30 kamenů, frekvenci 28 800 kmitů za hodinu a rezervu chodu 60 hodin. Stopky mají funkci flyback (resetování chronografu a jeho opětovné spuštění pouze jedním tlačítkem) a v případě tohoto nového modelu strojek zobrazuje i druhou časovou zónu, jak vyplývá z názvu.

Hodinky se naživo představí v druhé půlce března na veletrhu Baselworld. Cenu už výrobce uvedl, v prodeji budou za 7500 švýcarských franků, tedy asi 195 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám