Hlavní obsah

V Praze se představili vinaři z Bordeaux

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již pojedenácté přijeli do Prahy na tradiční akci Audience Grand Cru Classé Bordeaux vinaři z tohoto francouzského regionu. Představili vína, která aktuálně přicházejí na trh. Letos je to ročník 2012.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Prezentace vín z více než 30 vinařství začala ve čtvrtek jejich degustací v Rothmayerově sále Pražského hradu. Další dvě degustace se pak na témže místě konají v pátek.

Vína jako už každoročně představují sami majitelé nebo sklepmistři jednotlivých châteaux, návštěvníci se tak o víně mohou dozvědět z první ruky informace, ke kterým by se jinak dostávali velmi těžko.

„Ročník 2012 nepatřil k jednoduchým kvůli deštivému jaru, což se neblaze odrazilo na množství vína. U vín založených na odrůdě merlot jde ale o ročník, který vyniká elegancí a vstřícnou ovocností s hladkou dochutí a jemnou strukturou. Rozhodně se nejedná o ročník tvrdých taninů a tříslovin, který bude vyzrávat desítky let na lahvích, ale o ročník přátelských vín, která poskytnou radost již za několik let a příjemně se degustují již teď,“ uvedla Diana Sixtová ze společnosti Merlot d´Or, která akci pořádá.

Akci zakončí v pátek večer slavnostní banket ve Španělském sále Pražského hradu. Menu pro letošní večer sestavil šéfkuchař slavné pařížské restaurace Le Taillevent Alain Solivérès, který se může chlubit dvěma michelinskými hvězdami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám