Podle Lleonarta komplexní a náročná šumivá vína skutečně lépe chutnají z klasických sklenic na bílé víno. U jednoduššího sektu však prý taková sklenice chuti příliš nepomůže a lépe přitom vypadá právě podávaný ve flétně.

KOMENTÁŘ DNE:

Jak probíhá Zemanova prezidentská nekampaň - se svoláním první schůze Sněmovny čekal až do nejzazšího možného termínu, vláda tak nejspíš požádá o důvěru až těsně před prvním kolem prezidentských voleb, píše Jiří Pehe. Čtěte zde >>

„Dražší a kvalitnější šumivá vína budou lépe chutnat z širokých sklenic. Když je totiž šumivé víno či šampaňské komplexnější, hlubší a má autolytické tóny, třeba nejlepší cava (španělské šumivé víno) či šampaňské, pak je nejlepší volbou použití sklenice na bílé víno, protože se v nich lépe vyjádří jejich aroma,“ tvrdí Lleonart.

Obyčejná šumivá vína a laciné sekty by však sám servíroval do křišťálové flétny, protože jednak v ní lépe vypadají, ale také se udrží v takovém tvaru déle chladné.

„Používám spíš sklenice širšího typu, protože dovolí vínu více se vyjádřit, zlepšují chuť v ústech, ale nepoužívám velmi široké sklenice, protože by to nakonec uškodilo celkovému dojmu, buket by to příliš zúžilo,“ uvedl sklepmistr Richard Geoffroy ze společnosti Dom Pérignon v rozhovoru pro Sunday Telegraph.