Hlavní obsah

V Brně se žehlilo na čas. Triumf nejlepší ženě vyfoukl chlap z ulice

Novinky, jky
Brno

V sobotu odpoledne proběhlo v nákupním centru Královo Pole první mistrovství Brna v žehlení košil na čas. O vítězích rozhodoval nejen čas, ale také kvalita vyžehlení. Asi nikdo však před začátkem soutěže neočekával, že celkový vítěz bude z mužské a nikoliv ženské kategorie. Zejména pak, když se na soutěž vůbec nepřipravoval a jednoduše jen šel okolo...

Foto: NC Královo Pole

Petr Sýkora (druhý zprava) porazil v žehlení všechny zúčastněné ženy.

Článek

V ženské kategorii zvítězila s časem 3:02 Klára Majerová. Zcela překvapivě ji však časem 2:18 překonal vítěz mužské kategorie – devětačtyřicetiletý Petr Sýkora. Sýkora byl jedním z vůbec posledních soutěžících, který se svým výjimečným výkonem stal absolutním mistrem Brna v žehlení košil.

„Když se narodil syn, ženu bolela záda, a tak jsem začal doma žehlit já. Synovi je dnes 23 let a žehlení mi zůstalo a baví mě," řekl skromně a s překvapeným úsměvem Sýkora.

Hlavní porotce Jakub Dvořák, ředitel sítě čistíren a žehlíren Bel & Blanc, přiznal, že jde o čas hodný profesionála, a navíc podle něj nezaostávala ani kvalita. Kuriózní je pak Sýkorovo tvrzení, že šel jen náhodou okolo.

Trestné vteřiny

Čas byl měřen vždy od začátku žehlení do pověšení košile na ramínko a zapnutí horního knoflíčku. Všechny části košile – přední pravý a levý díl, pravý i levý rukáv, zadní strana a límeček – musely být vyžehleny. Trestné vteřiny byly přičítány za jednotlivé špatně vyžehlené díly.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

S nápadem na soutěž v žehlení poprvé přišel milovník horolezectví Phil Shaw, který se svým spolubydlícím vytvořili duo Steam and Spray a založili kult extrémního žehlení, ke kterému přivedli stovky lidí zejména v Německu, kde se v roce 2002 odehrál dokonce světový šampionát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám