Hlavní obsah

Romantický sňatek, či divoké soužití? Je tu mix vodky s koňakem

Dlouhá léta je vodka, lnoucí ke „stakanu“, pokládána za nápoj pro divoké párty, zatímco koňak, pomalu vířící v baňaté napoleonce, symbolizuje elegantní podvečer. Připadá vám to první trochu moc plebejské a to druhé zase až příliš vznešené? Vše řeší nový počin od Grey Goose - směs vodky a koňaku zvaná Grey Goose VX. Zkratka VX znamená jediné - Vodka eXceptionelle.

Foto: Grey Goose

Grey Goose VX

Článek

„Inspiruje mě všechno autentické i novátorské, vybírám si to nejlepší z minulosti, abych vytvořil něco nového a smysluplného,“ přiblížil pozadí nápadu na nový drink nápojový expert François Thibault. Co můžete tedy od nové „šedé husy” čekat? Prý úplně novou chuť, která by měla překvapit i znalce špičkových alkoholických nápojů. Anebo, jednodušeji řečeno, drink, který vám v jedné sklence poskytne potěšení ze dvou alkoholických nápojů současně.

„Velmi pečlivě jsem vybíral mezi nejjemnějšími koňaky, abych je uvedl do manželství s osvědčenou vodkou,“ svěřil se Thibault a dodal: „Výsledkem je bohatá a komplexní chuť i vůně, která připomene květy ovocných stromů – švestek, meruněk, drobných citrusů – a přes ozvěny medu z lučního kvítí bude pomalu odeznívat do ztracena.”

Na ledu či jen tak

Na její výrobu byly vybírány nejlepší hrozny z oblasti Grande Champagne, včetně nejvzácnější „domovské“ vinice vinařství v Le Logis. Nápoj bude dva roky zrát v ručně stloukaných sudech z dubů departamentu Limousine.

A jak by se měl nápoj správně pít? Aroma údajně nejlépe oceníte v široké zužující se sklence na ledu čili „on the rocks”. Jen vychlazený a neředěný nápoj zase poskytne nezapomenutelnou rozkoš tomu, kdo chce ocenit jeho chuťově bohatý charakter.

Dva tisíce za láhev

Jak je zvykem u prémiových alkoholických produktů, Grey Goose VX je stáčena do dekantérů se zdobenými zátkami, které mají veškeré předpoklady stát se sběratelskými předměty. Výrobce použil olovnaté flintové sklo, známé svou čistotou barevného podání a mimořádným lomem světla, které z něj dělá vyhledávaný bižuterní materiál.

Grey Goose VX bude na trhu v limitovaném množství. Láhev o obsahu tři čtvrtě litru vyjde na 75 dolarů a litrová na 98 dolarů, což je 1600, respektive 2090 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám