Hlavní obsah

Hollywood se vrhnul na story kolumbijských rukojmí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmoví producenti neztrácejí čas a sotva týden po slavném osvobození zajatců kolumbijských povstalců začali kolem zúčastněných slídit se smlouvami na odkoupení práv k dramatickému příběhu. Informoval o tom server Variety.

Článek

Zprávu o osvobození rukojmích oznámil kolumbijský ministr obrany Juan Manuel Santos 2. července. Byla mezi nimi i politička Ingrid Betancourtová, která má dvojí občanství, kolumbijské a francouzské. Ucházela se i o úřad kolumbijského prezidenta.

Ve skupině byli dále tři Američané (Thomas Howes, Marc Gonsalves a Keith Stansel), kteří byli uneseni v únoru 2003, když jejich letadlo ztroskotalo při protidrogové misi, a jedenáct Kolumbijců.

V plánu je hned několik filmů o životě zajatců v kolumbijské džungli. Ingrid Betancourtová má prý podepsat smlouvu s francouzskou agentkou Susannou Leaovou, jedná o právech na knihu i na film. Američané Marc Gonsalves, Keith Stansell a Thomas Howes mají podle Variety vyjednávat s agenturou United Talent.

Producenti Scott Steindorff a Phil Maloof se pro změnu zaměřili na kolumbijskou vládu a snaží se získat práva k příběhu z jejich pohledu. Kolumbijcům se podařilo provést celou operaci bez prolití krve. Steindorff už v jihoamerické zemi natáčel film Láska v čase cholery a díky tomu tam navázal kontakty, které se mohou hodit.

United Talent chce navíc pro film využít i knížku Into the Jungle, kterou napsali Victoria Bruceová, Karin Hayesová a Jorge Enrique Botero. Všichni tři se případu věnovali řadu let a jejich kniha má vyjít v roce 2009.

Kromě toho se na stejnou látku chystá kolumbijský režisér Simon Brand a nezávisle na něm také venezuelská herečka Patricia Velasquezová, která se objevila např. ve filmech Beowulf a Mumie. Ta kupuje práva na knihu Searching for Ingrid, což je příběh Betancourtové vyprávěný z pohledu jejího mažela Juana Carlose Lecompteho.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám