Hlavní obsah

Spolek Apeiron pořádá promítání filmů pod širým nebem

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Terasa i o letošních prázdninách nabídne promítání filmů pod širým nebem. Po tři letní večery se Terasa před Muzeem papírových modelů v Polici nad Metují promění ve filmový sál, kde strop imaginárního kina nahradí hvězdná obloha.

Foto: Martina Váňová

Autor plakátu Martin Hrnčíř

Článek

Tři filmy, které spojuje jedno téma: lidský život. Zachycený ať už v okamžiku veliké lásky, nebo v meditativní poloze ohlížení se za vším, co se stalo nebo ve chvíli hledání další cesty. Tři filmy, jejichž náladu si divák ponese ještě cestou domů.

1. 7. od 21:00 hodin

Xavier Dolan: Imaginární lásky (Kanada, 96 minut)

Netradiční zobrazeni lásky, posedlosti, falešných nadějí a zklamání (to vše zahalené v oblaku cigaretového kouře). Film Xaviera Dolana je studií zamilovanosti. Nabízí všechna stádia typického průběhu milostného příběhu, na začátku je seznámení, na konci slzy.

22. 7. od 21.00 hodin

Ken Loach: Andělský podíl (Velká Británie, Francie, Belgie, Itálie, 106 minut)

„Můj klient chce jenom tři láhve. Jednu si nechat, jednu vyměnit a jednu vypít s přáteli…“ Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Vynikající kombinace sociálního dramatu spojená s krimi dobrodružstvím a ochutnávkou whisky.

26. 8. od 20.00 hodin

Paolo Sorrentino: Mládí (Itálie, Francie, Švýcarsko, Velká Británie, 124 minut)

Ta pravá velká nádhera. Vizuálně velkolepá, příjemná Sorrentinova meditace nad uplynulým životem, nad mládím a stářím, která se jednou sarkasticky strefuje do životních problémů, podruhé melancholicky přemýšlí nad prožitými zkušenostmi a vztahy. To vše zabalené do hravé formy intelektualismu, bez toho, aby ona intelektuální rovina potřebovala dávat najevo, že je něčím víc než divák.

Filmy pod širým nebem pořádá v rámci Nové terasy spolek Apeiron ve spolupráci s Muzeem papírových modelů a za podpory Města Police nad Metují.

Novou Terasu podporují: Město Police nad Metují, ZUŠ Police nad Metují, Květinářství U Petry, Planeta ryb, Martin Cibulka – kapitol a. s., SDH Velká Ledhuje, Restaurace Sokolovna, Pizzeria Janeba, Vinotéka Sodomková a Zelenina Suchomel. Mediálním partnerem je Naše Broumovsko.

Patronkou Nové terasy je starostka Police nad Metují Ida Jenková. Patronem spolku Apeiron je filosof Radim Kočandrle.

Vstupné na Filmy pod širým nebem je dobrovolné. Při nepříznivém počasí se promítání uskuteční v náhradních prostorech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám