Hlavní obsah

Skupina Naspers prodává polského vlastníka českého portálu Aukro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihoafrická společnost Naspers přistoupila k prodeji polského internetového prodejního portálu Allegro za až 2,2 miliardy dolarů (zhruba 53 miliard Kč). Allegro je majitelem českého obchodního portálu Aukro.

Foto: aukro.cz

Portál Aukro.cz

Článek

Zdroje agentury Reuters uvedly, že nabídku na největší aukční portál ve střední a východní Evropě, jemuž se přezdívá "polská eBay", by do úterního termínu měli podat minimálně čtyři zájemci.

Jde o aliance severoamerických investičních společností Hellman & Friedman a Advent, Apax Partners a CPP Investment Board, Cinven a Permira a čtvrtou skupinou je údajně CVC Capital Partners spolu s General Atlantic. Žádná z uvedených firem se ke zprávě nevyjádřila.

Tržby internetového prodeje v Polsku rostou

Allegro má přes 14 miliónů zákazníků. Konkuruje americkým gigantům eBay a Amazon. Na polském trhu je jejím rivalem OLX.pl, který vlastní rovněž Naspers. Polské tržby internetového prodeje by měly letos vzrůst o 15 procent na 35,8 miliardy (226 miliard Kč) a do roku 2020 by se měly dostat na 63 miliard zlotých, odhadla firma Sociomantic Labs.

Naspers je z hlediska tržní hodnoty největší jihoafrickou společností současnosti. Působí ve více než 130 zemích světa a má podíly například v ruském prodejci Mail.Ru Group nebo v největší čínské sociální síti Tencent Holdings.

Polskou Allegro koupila Naspers v roce 2008. Allegro vlastní český portál Aukro od jeho založení v roce 2003.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám