Hlavní obsah

59. Zlatá tretra Ostrava je ve světovém kalendáři pro rok 2020

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní atletická sezona na dráze potvrzená Světovou atletikou (World Athletics) se letos odehraje v experimentální formě v období od srpna do října. Česká jednička mezi mítinky, 59. Zlatá tretra Ostrava, se uskuteční v novém termínu 8. září.

Foto: Josef Zajíc

59. Zlatá tretra Ostrava je ve světovém kalendáři (ilustrační foto).

Článek

Zlatá tretra Ostrava se tak dostane do společnosti podniků Diamantové ligy a Kontinentálního okruhu.

„Zlatá tretra Ostrava pevně patří do kalendáře české a světové atletiky. Proto mě velmi těší, že se nám pro ni podařilo v neobyčejné konkurenci získat termín. První soutěž tak máme za sebou, a tak se můžeme těšit na tradiční přehlídku nejlepší dostupné atletiky, jak je v Ostravě vždy zvykem,” uvedl majitel pořádající agentury TK Plus Prostějov Miroslav Černošek.

„Jsem rád, že Světová atletika publikovala kalendář této zvláštní sezony a že Zlatá tretra Ostrava má své významné postavení ve světovém kalendáři jednodenních mítinků ve společnosti Diamantové ligy a partnerských mítinků Continental Tour Gold. Těším se na 8. září a věřím, že mnozí čeští atleti to budou považovat za vrchol svého snažení v letošním roce. Zároveň doufám, že se současná situace zlepší natolik, že budeme moci přivítat na startu i špičkové zahraniční atlety,” řekl ředitel mítinku a oštěpařská legenda Jan Železný.

„Organizátoři při výběru disciplín, které definitivně potvrdí v průběhu července, berou v úvahu možné starty nejlepších českých a dostupných zahraničních atletů. O dalších detailech, jako je účast diváků a časový pořad, budou informovat rovněž podle možností a s ohledem na všechna pravidla platná v době konání mítinku,” informoval Alfons Juck, manažer mítinku Zlatá tretra Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám