Hlavní obsah

„Děsně dobrej“ Jiří Suchý uvedl dokument Olgy Sommerové

Novinky, Lucie Sieglová

Světovou premiéru dokumentu Jiří Suchý - Lehce s životem se prát uvedla na karlovarském filmovém festivalu početná delegace včetně osoby nejočekávanější: skladatele, spisovatele, herce, zpěváka, režiséra, ale také básníka a grafika Jiřího Suchého.

Jiří Suchý uvedl dokument Olgy Sommerové Jiří Suchý - Lehce s životem se prátVideo: Novinky

 
Článek

Režisérka Olga Sommerová se v dokumentu zabývá jak bohatým profesním životem Suchého, tak i umělcovým soukromím.

Suchý ve filmu hovoří o svých divadelních začátcích, vlivu Voskovce a Wericha na jeho tvorbu, spolupráci s Jiřím Šlitrem i o rodině a ztrátách, jimž musel čelit. Film je prodchnutý unikátními záběry ze soukromého rodinného archivu Jiřího Suchého.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Suchý a Olga Sommerová představili snímek na karlovarském filmovém festivalu.

„Stojím před velmi těžkým úkolem, když mám říct pár slov k filmu, který vlastně hlásá jediný: že jsem děsně dobrej,“ rozesmál premiérové publikum a pokračoval: „Poněvadž když ten film teď budu po zásluze chválit, tak si to leckdo může zle vykládat. Kdyby tam ta Olinka Sommerová natočila alespoň něco o mých neřestech, tak už by mně bylo snáz, ale natočila to takhle a já to musím s pokorou přijmout,“ řekl Suchý.

Foto: Petr Horník, Právo

Dokument Jiří Suchý - Lehce s životem se prát doprovodila do kin početná delegace

Do kin snímek vedle režisérky a protagonisty doprovodila také mj. asistentka režie Irena Zlámalová, zvukař Dan Němec, střihačka Blanka Kulová nebo kameramanka Olga Malířová Špátová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám