Hlavní obsah

Filmová Dafne: Hrdinka navzdory hendikepu

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Dafne, jenž na letošním Berlinale získal cenu kritiků FIPRESCI, byl uveden také na karlovarském filmovém festivalu. Doprovodila jej početná delegace v čele s režisérem Federikem Bondim a představitelkou hlavní role Carolinou Raspanti. „Je skvělý, je úžasný a je to mistrovské dílo,“ uvedla film před karlovarským publikem.

Tvůrci uvedli snímek Dafne na karlovarském filmovém festivalu.Video: Novinky

 
Článek

Hrdinkou je mladá žena trpící Downovým syndromem, která se musí srovnat s náhlou ztrátou matky. Navzdory hendikepu je to právě pozitivní energií nabitá Dafne, která se ujme role jakési pečovatelky o truchlícího otce a stává se „tou dospělejší“.

„Na Berlinale jsme získali cenu FIPRESCI, ale nejdřív jsme odjeli do Itálie a já jsem se pak vrátil cenu převzít. Carolina byla zvědavá, zajímalo ji, jak předávání probíhalo, tak jsem jí to vyprávěl. A ona mě přerušila a řekla: ,No Federiko, nakonec bych řekla, že i ty na tom máš podíl‘,“ rozesmál režisér publikum i svou herečku.

„Řekla jsem to velmi spontánně,“ reagovala na jeho slova, „mínila jsem tím, že jsem se na tom filmu nepodílela jen já, ale velkým dílem i režisér,“ dodala Raspanti, která stejně jako filmová postava okouzluje okolí svou bezprostředností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám