Hlavní obsah

Tereza Voříšková a Eliška Křenková se ve Varech představí jako Amerikánky

Co vás dokáže udržet při životě, když proti vám stojí celý svět a jste ještě dítě? Mnoho toho nezbývá. Osudy Emy Černé představí koncem června v Karlových Varech české herečky Tereza Voříšková a Eliška Křenková. Divadelní inscenace Amerikánky tam bude uvedena v rámci doprovodného programu Mezinárodního filmového festivalu.

Foto: KVIFF

Eliška Křenková a Tereza Voříšková, Amerikánky

Článek

Tereza Voříšková a Eliška Křenková jsou Ema Černá. Hrají jednu a tutéž postavu. Ztvárňují dětskou hrdinku stojící proti celému světu, která překonává dětský domov, pěstounskou péči i pasťák. Věří totiž, že někde daleko, možná v Americe, čeká někdo, komu na ní záleží.

A kdo je Ema Černá podle hereček? „Emma Černá je velmi osobitá, statečná, pozitivní žena. Nezničitelná. Pere se s životem a každý neúspěch jí udělá ještě silnější,“ popisuje roli Tereza Voříšková. Eliška Křenková doplní její vidění: „Křehkost. Síla. Strach. Pevnost.“

Amerikánka vznikla v produkci a režii Viktora Tauše (mimo jiné člena hlavní poroty 49. ročníku MFF KV). Drama o svobodě, touze žít, o osamělosti, vydělenosti i přátelství si odbylo premiéru 13. září 2018 na pražské scéně Jatka78.

Dvě karlovarská představení se uskuteční v pondělí 1. 7. a v úterý 2. 7. od 22.30 v Městském divadle. O hudební doprovod se postará Petr Ostrouchov.

Zájemci si mohou lístky koupit od soboty 29. června v hlavní pokladně festivalu v hotelu Thermal. Za jeden zaplatí dvě stě korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám