Hlavní obsah

SymfoMIG, ohňostroj a klid. Festival zatím vynechali i kapsáři

K mezinárodnímu filmovému festivalu patřívají i koncert a slavnostní ohňostroj. Ani letošek nebyl výjimkou. O hudební složku večera se postaral MIG21 společně s početným Orchestrem Národního divadla v rámci unikátní akce SymfoMIG. S poslední písničkou, krátce před půlnocí, ozářil karlovarské nebe rovněž ohňostroj. Policie označila průběh akce zatím za velmi klidný.

KVIFF zahajovací koncert s ohňostrojemVideo: Novinky

 
Článek

Slavnostní zahájení 56. ročníku MFF KV si nenechaly v ulicích ujít tisíce lidí. A jelikož se v pátek odpoledne umoudřilo počasí, na konec nikdo z hostů, diváků a posluchačů nezmokl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Macháček na pátečním koncertě v rámci 56. ročníku MFF KV.

Jako bezproblémové označila zahájení také policie. „Zhodnotili bychom to tak, že v součinnostních opatření s Policií České republiky dopadlo zahájení dobře. Nezaznamenali jsme žádné zvláštnosti po dobu zahájení,“ uvedla mluvčí karlovarské městské policie Nikola Záhorová.

Pár rušení klidu

„Jednalo se pouze o několik rušení nočního klidu, ale to se netýkalo přímo festivalu, ale doprovodného programu, takže za nás to vše proběhlo v poklidném režimu,“ pokračovala mluvčí karlovarských strážníků.

Podle ní nebyly zaznamenány ani žádné krádeže osobních věcí, jako například baťůžků nebo peněženek.

Ředitel MFF Karlovy Vary Kryštof Mucha: I v horších časech je důležité se radovat

MFF KV

Strážníci se za celý večer nesetkali ani s případy nějakých ztrát dokladů nebo jiných věcí. Podle všeho se tady letos MFF vyhnuli například kapsáři, kteří tlačenice spousty lidí u Thermalu v minulosti při zahájení festivalu vyhledávali.

Mnohem méně problémů bylo podle Záhorové i v oblasti dopravy. „Menší problémy s parkováním byly na Zahradní ulici, ale to se víceméně vyřešilo dobře. Doprava nás zaměstnává každý rok během festivalu, ale z našeho pohledu se jedná o běžné záležitosti. Žádné extrémy,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám