Hlavní obsah

Nejenom pro baťůžkáře jezdí festivalové autobusové linky

Tři festivalové autobusové linky budou při letošním 56. ročníku Mezinárodním filmovém festivalu (MFF) v Karlových Varech moci využít milovníci filmů k dopravě mezi jednotlivými kinosály ve městě.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Dvě festivalové autobusové linky zajíždějí ke stanovému městečku na Rolavě.

Článek

„Stejně jako v minulosti jsme připravili festivalové autobusové linky,“ potvrdil místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) Lukáš Siřínek s tím, že spoje budou jezdit tak, aby navazovaly spoje na konce filmových představení v jednotlivých kinosálech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ve Varech zatím prší.

„Festivalové linky budou opětovně jezdit napříč všemi festivalovými atrakcemi, tedy od Březové po Rolavu,“ pokračoval a připomněl, že návštěvníci festivalu mají autobusové linky mezi projekčními sály k využití zdarma.

Tři páteřní linky

Linka označená F1 bude pendlovat mezi Stanovým městečkem ve volnočasovém areálu Rolava v karlovarské městské části Rybáře, kinem Drahomíra, Domovem mládeže v městské části Drahovice a zpět. První autobus z Rolavy vyjíždí po osmé ráno a poslední se vrací od Thermalu po půl třetí ráno.

MFF KV: Stanové městečko se plní baťůžkáři

MFF KV

Linka F2 bude jezdit po dobu festivalu ze stanového městečka k hotelu Richmond až do kempu na Březové a opět zpět. První vyjíždí v půl deváté ráno a poslední se vrací z Březové po druhé ráno.

Třetí linka F3 má určenou trasu ze Stanového městečka na Divadelní náměstí v lázeňském centru města a zpět. Jede jen pětkrát denně, přičemž první bus vyjíždí po deváté ráno a poslední se vrací čtvrt hodiny před desátou hodinou večerní.

Omezené jízdní řády

Ostatní autobusy MHD provozované DPKV najíždí od července na omezený prázdninový jízdní řád. Některé spoje nebudou jezdit kvůli silničním uzavírkám při zahájení a ukončení festivalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám