Hlavní obsah

Nejčastěji se návštěvníci festivalu zajímají o kinosály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejčastějším dotazem návštěvníků letošního 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech je ve Festivalovém informačním centru ve vestibulu hotelu Thermal otázka na umístění kinosálů. Informační centrum slouží ale také jako místo pro nahlášení ztrát a nálezů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Festivalové informační centrum ve vestibulu Thermalu slouží současně také jako distribuční centrum balónků pro děti a místo pro ztráty a nálezy.

Článek

„Nejvíce se nás lidé ptají, kde najdou jaký kinosál v Thermalu,“ uvedla Sára z festivalového infocentra. „Pak se rovněž často dotazují, kde si mohou koupit programy, přičemž očekávají, že je to právě u nás,“ pokračovala studentka.

„A potom se nás také velmi často ptají, kdy přijedou celebrity,“ dodala Sára. „No a pak se také ptají na záchody,“ doplnila její kolegyně Markéta.

 Je moc vedro

Návštěvníci MFF si chodí do festivalového informačního centra také stěžovat. „Spousta lidí si pořídila festivalové pasy bez toho, aby si zjistili, zda jsou ještě v prodeji vstupenky na filmy, které si dopředu vybrali,“ popisovala Sára.

„Pak je tu také pár lidí, co jsou frustrovaní, že je tu moc lidí, že je jim horko anebo že jsou třeba unavení,“ popisovala mnohdy složitější jednání s návštěvníky MFF.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Návštěvníci Festivalového informačního centra se nejčastěji ptají na kinosály.

„Většinou jsou ale na nás lidé hodní, hlavně když jim pomůžeme s nějakým problémem. Zejména pak hosté ze zahraničí, když se jich třeba ujmeme, aby se zorientovali, tak se nám i odměňují,“ konstatovala Sára.

„Jedna paní mi dokonce koupila za odměnu knížku,“ dodala. „Jeden pán, když nás tady viděl, tak nám sám od sebe přinesl vodu s ledem,“ doplnila třetí ze slečen na infocentru Nikol.

 Deštníky, tašky, mobily

Nejčastěji lidé na festivalu ztrácejí mobilní telefony, hodinky, peněženky, svetry a brýle. „Když tu pršelo, tak se tu ztrácely a nalézaly také deštníky,“ ukazovala do krabice na oranžový a modrý deštník Nikol.

„Ztratil se rovněž jeden batoh, a dokonce festivalová taška plná věcí, které jsou dárky pro hosty festivalu,“ prozradila Sára. „Jsou samozřejmě také nálezy a pak jsou lidé strašně vděční, když tady najdou například svůj mobilní telefon,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám