Hlavní obsah

MFF KV: Lanovka, kola, vláčky. Nechte auto doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je v plném proudu. Na návštěvníky čekají také přesuny z místa na místo. Ten, kdo nechce chodit pěšky, může využít jiné způsoby: lanovku, vláčky, kola... Jen svá auta spíš nechte doma, zaparkovat je nemusí být zrovna jednoduché.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Festivalu zatím přeje počasí.

Článek

Návštěvníci se mohou po Karlových Varech pohybovat autem, ale ke vjezdu do lázeňského území potřebují povolení k vjezdu. Jednorázové stojí u stojanu u Císařských lázní sto korun.

Parkování v lázeňském centru není v podstatě možné, pokud jej nezajišťuje ubytovací zařízení na svých parkovištích, v kterých je návštěvník ubytován.

Většina ale vlastní parkoviště nemá, takže využívá podzemní garáže u hotelu Imperial. Parkoviště DPKV jsou zpoplatněna podle městské vyhlášky v cenách od deseti korun na hodinu výš.

 Nasedněte na kolo

Velmi oblíbeným dopravním prostředkem, a to nejenom pro baťůžkáře, je půjčovna jízdních kol Specialized, jež je oficiálním jízdním kolem MFF. Jízdní kola s výbavou, tedy helmou a zámkem, je možné si půjčit a také vrátit na třech místech, a to u Grandhotelu Pupp, ve stanovém městečku na Rolavě a pak u Thermalu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Návštěvníci 56. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

K zapůjčení kola je nutná festivalová akreditace a občanka. Půjčovny fungují od osmi od rána do jedenácti večer, přičemž kolo je možné si půjčit až na čtyři hodiny. Jen první hodina zápůjčky je ale pak zdarma, každá další za sto korun.

Lanovkou a vláčkem

Velmi oblíbené jsou pro chvíle mezi jednotlivými filmy výlety karlovarskými lanovými drahami, které rovněž provozuje DPKV.

„Pokud má cestující Karlovarskou kartu, tak má cestu lanovkou na Dianu za poloviční cenu,“ prozradil Siřínek s tím, že v lanovce na Imperial, která vede z Divadelního náměstí, platí stejné jízdné jako v autobusech MHD.

Dopravní podnik provozuje také Autovláčky, který projíždí s audio průvodcem lázeňským centrem města. Ve městě jsou rovněž tři firmy provozující taxislužby.

Reklama

Výběr článků

Načítám