Hlavní obsah

Kurýři nejčastěji na festivalu rozvážejí jídlo

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Zcela novým oficiálním partnerem letošního 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech je logistická startupová firma DoDo. Nabízí kurýrní služby nejenom pro pořadatele festivalu, ale také pro jeho návštěvníky. Nejčastěji přepravuje na festivalu jídlo, ale i vstupenky nebo akreditace.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Rozměrnější balíčky rozváží během karlovarském festivalu na cargo kole Jaroslav Hötzel ze startupové společnosti DoDo.

Článek

„Jsme kurýrní logistická služba a nabízíme přepravu všeho, co je legální. Momentálně máme v Karlových Varech patnáct kurýrů a tři až čtyři cyklokurýry, přičemž využíváme jedno cargo kolo,“ uvedl projektový manažer společnosti DoDo František Krešňák.

„Cargo kolo je jízdní kolo, které má ve přední části umístěný box, do kterého lze vložit rozměrnější balík,“ vysvětlil manažer. „Momentálně přepravujeme nejvíce jídla. Pomáháme ale také hotelům, jako například Thermalu nebo Grandhotelu Pupp, které si nechávají převážet mezi hotely obálky pro VIP hosty, ve kterých jsou kupříkladu akreditace nebo vstupenky,“ popisoval Krešňák.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Jiří Halbeštát je osobním asistentem startupové společnosti DoDo, který roznáší po festivalových Karlových Varech balíčky.

Kurýrní služba společnosti DoDo není na karlovarském filmovém festivalu zpoplatněna. „S každým zákazníkem se domlouváme dopředu na čase, kdy má být zásilka doručena. Tady na festivalu se to pohybuje mezi deseti a patnácti minutami,“ popsal rychlost dodávek manažer.

„Jezdíme v lázeňském území až ke Grandhotelu Pupp, kde máme na trase rozmístěno osm předávacích bodů. Jedná se o asi metr širokou nálepku umístěnou na zemi na chodníku,“ poznamenal Krešňák s tím, že kurýrní služby může využít každý návštěvník festivalu.

Stovky podpisů. Hovory o pařbách. Johnny Depp baví Vary

MFF KV

Startup DoDo se stal oficiálním partnerem letošního ročníku MFF, přičemž nabízí služby svých kurýrů zdarma po celou dobu trvání festivalu.

„Kromě tradičního rozvozu jídla jsou kurýři na místě návštěvníkům k dispozici také k zajištění různých drobných pochůzek. Vyřídit tak mohou třeba vyzvednutí zapomenuté kravaty na hotelu nebo v případě potřeby najdou nejbližší čistírnu a zajistí celý proces tak, aby si návštěvník jen včas převzal připravený oblek,“ uvedl Michal Marek z marketinkové agentury zastupující kurýrní službu.

Letos se na festivalu ztrácejí hlavně deštníky

MFF KV

„Naším cílem je to, aby si lidé po loňské pauze maximálně užili festival a nemuseli se zabývat záležitostmi, které jim ubírají čas na zábavu,“ konstatoval majitel firmy Michal Menšík s tím, že DoDo na festivalu funguje i jako asistent realizačního týmu.

„Chceme celému týmu co nejvíce usnadnit organizaci a přispět tak k hladkému průběhu akce. Převážíme věci mezi Prahou a Karlovými Vary a v případě potřeby jsme k dispozici celému týmu přímo na místě,“ uzavřel Menšík.

Reklama

Výběr článků

Načítám