Hlavní obsah

Hakeem Kae-Kazim, herec z Hotelu Rwanda, bude hostem zakončení KVIFF

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hostem slavnostního zakončení 55. ročníku MFF Karlovy Vary bude herec Hakeem Kae-Kazim, který v současné době natáčí v České republice. Oznámili organizátoři v úterý odpoledne.

Foto: Profimedia.cz

Hakeem Kae-Kazim

Článek

Hakeem Kae-Kazim pochází z Nigérie a diváci ho znají z řady filmů a seriálů. Mezinárodní uznání získal zejména díky roli v dramatu Hotel Rwanda (2004), které získalo tři oscarové nominace.

V jeho filmografii najdeme také v hollywoodské hity Doly krále Šalamouna, Piráti z Karibiku: Na konci světa, X-Men Origins: Wolverine nebo v divácky úspěšné seriály Myšlenky zločince, Sindibádova dobrodružství, Protiúder, Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti či Ztraceni.

Hotel Rwanda: svědectví hrůz, před nimiž svět zavřel oči

Kultura

Narodil se v nigerijském Lagosu, když mu byl rok, přestěhoval se s rodiči do Velké Británie. Studoval na britské divadelní škole Bristol Old Vic a poté dostal nabídku na účinkování v divadelní společnosti Royal Shakespeare Company.

V té době ztvárnil řadu různorodých rolí v britských televizních seriálech. Ve svých pětadvaceti se usadil v Jižní Africe, etabloval se jako filmový herec. Velkou mezinárodní pozornost mu přineslo právě ztvárnění postavy George Rutagandy ve zmíněném válečném dramatu režiséra Terryho George Hotel Rwanda.

Reklama

Související články

Peníze z českých kin pomáhají Rwandě

Kmenová válka mezi Huty a Tutsii vyhladila v 90. letech ve Rwandě milióny lidí. Teď tam každé čtvrté dítě mladší pěti let umírá na podvýživu nebo léčitelné...

Výběr článků

Načítám