Hlavní obsah

Karlovarský filmový festival začíná, dorazil i oscarový Casey Affleck

Novinky, Stanislav Dvořák, Lenka Hloušková
Aktualizováno

Do Karlových Varů dorazil držitel Oscara Casey Affleck. V lázeňském městě představí hlavně svůj nový snímek Přízrak a také si převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

Foto: Petr Horník, Právo

Casey Affleck s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou

Článek

Americký herec, scenárista, režisér a producent Casey Affleck dorazil do Varů ve čtvrtek ve večerních hodinách. Nedávno posbíral spoustu ocenění za snímek Místo u moře. Patří k nim Oscar, Zlatý glóbus či cena BAFTA.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Casey Affleck se podepisuje fanouškům.

Se svým bratrem Benem Affleckem hrál Casey například ve snímcích Dobrý Will Hunting (1997), Hledám Amy (Chasing Amy, 1997) a 200 cigaret (200 Cigarettes, 1999).

Přípravy na zahájení filmového festivalu v Karlových VarechVideo: Novinky

Foto: Jan Handrejch, Právo

Casey Affleck s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou.

Kromě toho si zahrál v mnoha dalších filmech jako Dannyho parťáci (2001), Poslední polibek (2006), Gone, Baby, Gone (2007), Mistrovský plán (2011) a Interstellar (2014).

Foto: Profimedia.cz

Casey Affleck s Oscarem

S Joaquinem Phoenixem napsal komedii I´m Still Here (2010), v níž si i zahrál. V roce 2018 se má do kin dostat snímek Light of My Life, který si Casey Affleck sám napsal i režíroval a navíc v něm hraje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Casey Affleck po příjezdu na festival.

Affleck přivezl do Karlových Varů především aktuální film Přízrak, který českým divákům představí se scenáristou a režisérem Davidem Lowerym a producenty Tobym Halbrooksem a Jamesem M. Johnstonem. Premiéru měl letos na americkém filmovém festivalu Sundance.

Casey Affleck

  • Herecky debutoval ve snímku režiséra Guse Van Santa Zemřít pro…(To Die For, 1995). S ním dále natočil například filmy Dobrý Will Hunting (Good Will Hunting, 1997) nebo Gerry (2002).
  • Jeho herecká všestrannost se dlouhodobě projevuje ve filmech různých žánrů, výrazových stylů i rozpočtů - od divácky vřele přijaté trilogie režiséra Stevena Soderbergha Dannyho parťáci (Ocean Eleven), přes výpravnou sci-fi Christophera Nolana Interstellar (2014), kriminální drama Triple 9 (2016), působivou krimi romanci Ain ´t Them Bodies Saints (2013), na níž spolupracoval právě s režisérem Davidem Lowerym, až k nezávislému snímku Steva Buscemiho Samotář Jim (Lonesome Jim, 2005). 
  • S bratrem Benem Affleckem se několikrát potkal jako partner ve filmech Dobrý Will Hunting, Hledám Amy (Chasing Amy, 1997), 200 cigaret (200 Cigarettes, 1999), ale též si zahrál pod jeho režií v kriminálním dramatu Gone, baby, Gone (2007). 
  • S Mattem Damonem se společně objevili v Dannyho parťácích (Ocean Eleven), ale také ve Van Santově snímku Gerry, na němž se Casey Affleck také autorsky podílel.

Právě tento snímek Affleck uvede v neděli ve 14. hodin ve Velkém sále hotelu Thermal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám