Hlavní obsah

U Thermalu je největší zájem o bagety, palačinky, halušky, pivo a ledový čaj

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při sledování festivalových filmů chtě nechtě občas vyhládne. A protože je festivalový program opravdu nabitý, divák nemá příliš času hledat pohodlí některé z mnoha karlovarských restaurací. Nevadí, k dispozici jsou občerstvovací stany stojící okolo Thermalu. Největší zájem je o bagety, palačinky, halušky a z nápojů o pivo a domácí ledový čaj.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Čekání na kukuřici na karlovarském festivalu.

Článek

Už na první pohled nejvíce obklopená návštěvníky festivalu je Bageterie Boulevard. „Pro naše zákazníky máme expres pokladny, kde máme čas obsluhy do jedné minuty,“ uvedl k letošním festivalovým novinkám Jiří Štěpánek, který má provoz bageterie na starosti.

„Prodáváme vybrané bagety, nápoje a patatas,“ pokračoval.

„Co se týká pití, jednoznačně nejvíce prodáváme naše domácí iced tea. Určitě to celé ovlivňuje počasí, kdy v případě ochlazení prodej o něco klesne,“ prozradil Štěpánek s tím, že velký zájem je rovněž o kávu.

„Z baget prodáváme ve velkém naši festivalovou bagetu a chef menu. A nesmíme zapomenout ani na velký zájem o palačinky,“ dodal manažer s tím, že o chod bageterie se stará management společnosti a více než 120 brigádníků.

 Žádné změny

„Novinky zásadního charakteru letos nemáme,“ uvedl Zoltán Javorka za společnost Catering Vion, která provozuje občerstvení pod velkým sálem Thermalu.

„Opět je největší zájem o festivalové halušky. Lidé je chtějí, jsou na ně zvyklí, těší se na ně. Vrací se party lidí po roce, které jdou po našich haluškách. Porce vyjde na zhruba osmdesát devadesát korun,“ uvedl Javorka.

„Držíme se tradicí a zavedené nabídky jídel, která funguje,“ dodal s tím, že zájem je rovněž tradičně o kukuřici. „Trochu nás potrápilo počasí, protože pršelo. V noci je zima, ale jinak je nálada pozitivní,“ poznamenal.

Jedním z hlavních partnerů mezinárodního filmového festivalu je pivovar Lobkowicz, který má svůj stan s občerstvením rovněž před Thermalem. Probíhají zde pravidelně řízené degustace piv a exhibice čepování piva Lobkowicz.

Cena podle váhy

Občerstvení ve stanovém městečku nezapomíná ani na vegetariány. „U nás jsou určitě nejoblíbenější klasické klobásy a potom jde určitě i gyros v tortille,“ uvedla Pavlína Bílá, provozní společnosti Cateringarden, která občerstvení provozuje.

„V nabídce máme i vegetariánská jízda, například některé druhy gyrosu jsou bez masa, ale také nabízíme bramborové noky se špenátem a se smetanou, dále klasické bramboráky, langoše a brambory se zeleninou.

Většina ceny je na váhu a kupříkladu bramborák je za 19 korun za deset deka, halušky za 29 korun deset deka,“ prozradila Bílá. „Pivo, malinovka, kofola, to jsou nejoblíbenější nápoje. Desítka pivo je za třicet a dvanáctka za pětatřicet korun,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám