Hlavní obsah

Vary nejen filmové. Zazpívají Aneta Langerová, MIG 21 nebo Michal Pavlíček

Novinky, Uljana Donátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každoročně je pro hosty a návštěvníky Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary připravena řada doprovodných akcí. Diváky potěší především řada koncertů.

Orchestr české filharmonie zahrál známé filmové motivyVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Zahájení se slavnými filmovými melodiemi

Po úspěchu loňského zahajovacího koncertu MFF Karlovy Vary bylo zahájení 51. ročníku 1. července spojené s koncertem před hotelem Thermal. Všechny návštěvníky festivalu, ale i obyvatele města, pozval generální partner akce, skupina ČEZ, a MFF Karlovy Vary tentokrát na produkci slavných filmových melodií organizovanou ve spolupráci s Českým národním symfonickým orchestrem.

Koncert, na kterém zazněly slavné filmové melodie z neméně slavných filmů, začal ve 22.45 v prostorách před hotelem Thermal, v jeho průběhu rozsvítil karlovarské nebe vždy velmi očekávaný ohňostroj. Vstup byl zdarma.

Energií nabitý koncertní maratón

V sobotu 2. července přijde na řadu již tradiční hudební ČEZ Energy Fest v Poštovním dvoře. Postupně od 16 hodin zahrají kapely Všichni svatí (16.00), Klara (16.55), The Prostitutes (18.10), Portless (19.25). Večerní set kapel zahájí ve 20.55 svou hodinovou show MIG 21, následují Tata Bojs (22.30) a program vyvrcholí o půlnoci koncertem Michala Hrůzy.

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Jiří Macháček na festivalu Okoř 2012

Areál Poštovního dvora se otevírá v 15.30. Koncert bude mít díky akci Nadace ČEZ Pomáhej pohybem kromě kulturního i charitativní rozměr. Šlapáním na speciálních kolech tu slavné osobnosti budou soutěžit s návštěvníky festivalu a svojí společnou energií podpoří vybrané charitativní projekty. Vstup je pro držitele Festival passů zdarma.

Aneta Langerová pro město Karlovy Vary

Tradičně bude s hudbou spojen i večer hostitelského města Karlovy Vary. Ve středu 6. července od 20 hodin vystoupí na společném koncertě v Letním kině Aneta Langerová a Karlovarský symfonický orchestr.

Anetina zastávka v Karlových Varech proběhne v rámci turné k albu Na Radosti, za nějž získala v roce 2015 čtyři Anděly Akademie populární hudby. Koncert bude jedním ze dvou, na nichž zpěvačku doprovodí kromě její kapely symfonický orchestr. Ten bude tento večer dirigovat Martin Kumžák.

Foto: ČTK

„Komornější koncerty mám raději, mohu tam zpívat pro lidi a dívat se jim do očí,“ tvrdí zpěvačka.

„Koncert v Karlových Varech bude pro nás výjimečný. Věřím, že si tento letní večer všichni společně užijeme. Budeme hrát převážně písně z alba Na Radosti, některé z nich jako například Tráva nebo Dívka jsou i na albu v orchestrálním aranžmá, pro ostatní napsal Jakub Zitko nové aranže, těším se, že je všechny budeme hrát v živém provedení s Karlovarským symfonickým orchestrem,“ slibuje Aneta Langerová. Vstupenky jsou k dostání v předprodejích nebo na místě před koncertem.

Kristián a Michal Pavlíček

Koncert filmové hudby uspořádá na MFF KV také hlavní partner festivalu, společnost RWE.

V pátek 8. července od 20 hodin zazní u Mlýnské kolonády známé filmové melodie v provedení Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK s dirigentem Martinem Kumžákem a ve spojení s rytmickou sekcí Moondance. Na programu se objeví skladby z českých filmů Kuky se vrací či Kolja nebo ze starších snímků, jako jsou legendární Přednosta stanice nebo Kristián. Koncert zakončí vystoupení kytaristy Michala Pavlíčka.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Michal Pavlíček

Před koncertem budou v prostorách Mlýnské kolonády představeny nové filmy, koprodukované RWE a uskuteční se velká, rekordní autogramiáda herců a tvůrců nových českých filmů Polednice, Teorie tygra, Křižáček nebo Anděl Páně 2. Začátek autogramiády je v 18 hodin. Na tyto akce se dostanete zdarma.

Do kina také v neděli

Nestihli jste vidět filmy, které nakonec získaly ocenění? Nebo jste se pro pracovní vytížení na festival vůbec nedostali? Na základě diskusí s návštěvníky a hosty se festival rozhodl rozšířit nabídku svých představení o jeden den.

Mimořádné projekce oceněných filmů 51. ročníku proběhnou v neděli 10. července ve Velkém sále hotelu Thermal.

Uskuteční se tři projekce (10, 13 a 16 hodin), které představí tři vyznamenané filmy letošního roku, včetně vítězného snímku. Vstupenky na jednotlivá představení bude možné získat v sobotu a v neděli (9. a 10. 7.) buď na základě akreditací platných v sobotu 9. 7., nebo zakoupením lístků na vybraných pokladnách.

Pláž na Vřídelní kolonádě

Zábava vás také denně od 10 do 21 hodin čeká na Vodafone pláži uprostřed rušné pěší zóny vedle Vřídla.

Připraveny jsou kvízy, soutěže o ceny a relax zóna. V prostoru pláže můžete využívat bezplatnou síť wi-fipřipojenou na superrychlý 4G LTE internet od Vodafonu, přes kterou si třeba snadno najdete další program, podrobnosti o filmech.

Pro děti je připravena oddělená herní část, ale vyřádí se také v písku, u bazénu nebo třeba s modelem motorového člunu na dálkové ovládání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám