Hlavní obsah

V chladu se přišlo pozdravit s Dafoem do Letního kina kolem pěti set diváků

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba něco kolem pěti set diváků se přišlo v neděli v jedenáct hodin večer pozdravit do Letního kina s filmovým a divadelním hercem Willem Dafoem, který na 51. ročníku Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech získal Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii.

Willem Dafoe uvedl v Letním kině film Poslední pokušení KristaVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Od větší návštěvy filmového představení snímku Poslední pokušení Krista, v kterém Dafoe ztvárnil hlavní roli, odradilo návštěvníky počasí. V podvečer totiž pršelo a teplota v letním kině klesla na jedenáct stupňů.

„Dobrý večer,“ uvítal Dafoe prokřehlé a ve spacácích a dekách zabalené publikum. „Já vím, že je zima, že se necítíte moc dobře. Je ale pěkné, že alespoň někteří z vás se přišli podívat na tento film,“ pokračoval Dafoe.

„Jeho natáčení byl skvělý zážitek. Já doufám, že vám bude připadat jako krásný film. Já doufám, že se oteplí. Já doufám, že přestane pršet. A doufám, že se vám bude film líbit,“ roztleskal a rozjásal Defoe prořídlé publikum. Zamával mu ještě, zapózoval na chvíli fotografům a zmizel v zákulisí.

Představení v Letním kině, která uvádějí hlavní hvězdy karlovarského festivalu, jsou už tradicí. V posledních letech zde například John Travolta uvedl Pomádu, Mel Gibson Šíleného Maxe nebo Richard Gere film Pretty Woman.

Herci pokaždé dokázali publikum nadchnout. Letošní film Poslední pokušení Krista, který natočil Martin Scorsese v roce 1988. Je filmovou adaptací slavné knihy Nikose Kazantzakise.

Související téma:

Film provokativně zobrazuje Ježíše Krista jako skutečného člověka, který těžce volí mezi pokušením žít život obyčejného muže a posláním spasitele. Atmosféru filmu navíc podtrhuje vynikající hudba Petera Gabriela. Film vyvolal řadu náboženských protestů.

Reklama

Výběr článků

Načítám