Hlavní obsah

Na první vstupenky na festival čekali od půl deváté večer

Právo, Rudolf Voleman

Od půl deváté večer do devíti hodin ráno čekali první milovníci filmu na vstupenky u pokladen v hotelu Thermal v Karlových Varech, kde v pátek 1. července zahajuje 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF). Za odměnu dostali od prezidenta festivalu Jiřího Bartošky akreditace a katalogy festivalu zdarma.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Veronika z Karlových Varů přišla k pokladnám Thermalu kvůli vstupenkám na festival už v půl deváté večer.

Článek

„Jsem tady od půl deváté středečního večera a spala jsem tady přes noc, ale než jsem usnula, tak jsem si vybírala filmy,“ uvedla Veronika z Karlových Varů. „Láká mne na festivalu v podstatě to stejné - je to atmosféra festivalu, mám ráda filmy,“ vysvětlovala Veronika, proč se rozhodla strávit noc na podlaze před pokladnami Thermalu. „Podobně jako vloni jsem i letos dostala od pořadatelů akreditační kartu zdarma,“ prozradila milovnice filmu.

„První návštěvníci festivalu, kteří čekali od osmi od večera lístky, tak byli odměněni. Přímo od prezidenta festivalu pana Bartošky dostali festival pasy,“ potvrdil šéf produkce MFF Petr Lintimer. „Dostali jsme rovněž katalog a program festivalu,“ uvedl Martin z Pardubic, který přijel do Karlových Varů nakoupit vstupenky pro deset svých přátel v předstihu. „Jsem tady od deseti od večera. Chceme se dostat na zahajovací film Anthropoid,“ pokračoval Martin.

V prodeji bude letos podle šéfa produkce karlovarského festivalu Petra Lintimera, podobně jako vloni, zhruba 140 tisíc vstupenek. „Viděl jsem frontu a měl jsem samozřejmě radost. Fronta se nám líbí, jsme rádi, že je o festival zájem,“ komentoval Lintimer. „Těším se na každý film, každý film je něčím zajímavý. Není žádný film, na který bych se těšila méně a na některý více. S hvězdami festivalu je to to samé,“ uvedla Veronika. „Beru festival jako dovolenou. Jsem tady už po dvanácté. Považuji se tady za živý inventář,“ dodal. „Nejvíce se samozřejmě těším na francouzského herce Jeana Reno,“ poznamenal Martin.

Dva týdny příprav

Letos budou moci návštěvníci vidět oceněné filmy na závěr festivalu. „Novinkou je, že promítáme i v neděli 10. července ve Velkém sále Thermalu, takže lidi budou moci vidět oceněné filmy, které třeba nestihli vidět,“ uvedl Lintimer, podle kterého na přípravách festivalu pracovalo zhruba dvanáct set lidí. „Jsou v tom brigádníci, řidiči, hostesek a další štábu,“ poznamenal Lintimer s tím, že zhruba polovina je místních a zbytek z Prahy.

Příprava festivalu přímo v Karlových Varech probíhala zhruba dva týdny. „Já to nechci zakřiknout, protože jsme ještě pořádně nezačali,“ uvedl na dotaz, zda přípravy MFF provázely potíže. „Všechno ale dosud běží tak, jak jsme si to představovali, ale to musí zkrátka běžet až do 10. července,“ podotkl šéf produkce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám