Hlavní obsah

Karlovy Vary hlásí: na festival je vše připraveno

Právo, Rudolf Voleman

Karlovy Vary jsou podle jeho primátora Petra Kulhánka (KOA) na letošní 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF), který zahajuje v pátek 1. července v podvečer slavnostním ceremoniálem v Thermalu, dobře přichystány. Právo a Novinky.cz jsou hlavním mediálním partnerem MFF.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Červený koberec před vstupem do Thermalu museli technici kvůli přívalovým dešťům vyměnit.

Článek

„To, co má být připraveno, připraveno je,“ uvedl Kulhánek. „Ať už je to Stanové městečko, Festivalové linky, ať jsou to hostely, které jsou potřeba kvůli dostatku ubytovacím místům, ať je to parkoviště u galerie, kde se nám sesunul svah, ale kde se finišuje a bude sloužit návštěvníkům festivalu, “ uvedl karlovarský primátor, který si navíc pochvaloval, že během festivalu utichne stavební ruch v centru města.

„Moc se těším hlavně do kin,“ dodal s tím, že od středy také ví, že přijede slavný francouzský herec Jean Reno. „Doufám, že Karlovy Vary budou nejenom jemu, ale celému 51. ročníku mezinárodního festivalu, přívětivým hostitelem,“ poznamenal.

Karlovy Vary opět připravují Večer města, který se tentokrát uskuteční ve středu 6. července v Letním kině. Vystoupí zde Aneta Langerová s Karlovarským symfonickým orchestrem.

Doprava, alkohol a zloději

Primátor připustil, že akce opět přinese složité dopravní situace. „Bude to vypadat stejně hekticky jako každý filmový festival. Já myslím, že to k festivalu prostě patří. Kvůli tomu množství lidí, kteří tady budou, tam toho moc nevymyslíme. Samozřejmě se budeme zaměřovat na to, aby byly průjezdné veškeré komunikace, ale že se bude stát tam, kde se v jiné části roku nestojí, to je skutečnost, proti které nejsme schopni nic udělat,“ uvedl. Podle něj je na festivalu zajištěna i bezpečnost.

„Strážníci se opět primárně zaměří na veřejný pořádek, případné vandalství a rušení nočního klidu,“ doplnil Kulhánka velitel městský strážníků Marcel Vlasák, podle kterého se v dopravě budou věnovat strážníci nejzávažnějším přestupkům, jako je stání na přechodech či křižovatkách.

„Městská policie upozorňuje návštěvníky, aby si dávali pozor na své věci, neboť velká kumulace lidí může lákat zloděje. Ze stejného důvodu je vhodné využívat k přespání oficiální místa, jako například hostel či stanové městečko. Další apel směřuje k rozumné konzumaci alkoholických nápojů zvláště s ohledem na teplé počasí,“ uzavřel Vlasák.

Reklama

Výběr článků

Načítám