Hlavní obsah

Dafoe ve Varech osobně představí film o zhýralém italském filmaři

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší hvězda nadcházejícího filmového festivalu herec Willem Dafoe osobně v Karlových Varech uvede snímek Abela Ferrary Pasolini. Ztvárnil v něm kontroverzního italského filmaře vyvolávajícího skandál za skandálem.

Trailer k filmu Pasolini

 
Článek

Biografické drama Pasolini režiséra Abela Ferrary pojednává o dramatickém sklonku života umělce. Padesátník Pier Paolo Pasolini právě ukončil natáčení svého posledního filmu Saló aneb 120 dní Sodomy a prožívá nejbouřlivější období své už tak pohnuté kariéry. Stojí proti němu dobová veřejnost, filmová kritika i politické elity.

Snímek zachycuje nejen jeho šokující otevřenost tvorby, neskrývanou homosexualitu, celou řadu osobních výstřelků, ale i jeho politický aktivismus. I přes odpor svých blízkých se Pasolini chystá na natáčení nového filmu – filmu, který nikdy nedokončí.

Pasolini se bude promítat v sobotu 2. července, ve 22.30 ve Velkém sále hotelu Thermal. Dafoe je letos největší oznámenou hvězdou blížícího se filmového svátku. Převezme na něm Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Reklama

Výběr článků

Načítám