Hlavní obsah

Filmoví fanoušci vyprodali autobusy, ve vlacích je volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušek filmu, který ještě nemá rezervovanou jízdenku do linkového autobusu z Prahy do Karlových Varů na zahájení letošního jubilejního 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu, ji nyní už bude shánět jen obtížně. Naprosté většině těm, kdo dopravu na festival dosud neřešili, nezbude než cestovat vlakem nebo autem po vlastní ose. Autobusy jsou totiž vyprodané.

Foto: Profimedia.cz

Do Varů v pátek raději po kolejích.

Článek

„Všechny spoje na pátek 3. července jsou beznadějně vyprodané,“ hlásil operátor Student Agency (SA), tedy dopravce, který na lince Praha - Karlovy Vary dominuje.

„V sobotu jsou první volné jízdenky u spoje, který z Prahy vyjíždí v poledne,“ dodal.

Posílení spojů 

„Na linku z Prahy do Karlových Varů jsme ve dvou vlnách uvolnili všechny autobusy, jak to bylo jen možné. Do dvou hodin byly opět všechny spoje plné. Přidali jsme přitom k dvaceti běžným spojům dalších deset,“ uvedla mluvčí SA Radka Šťávová.

Firma nyní poptává externí partnery, zda by mohli na lince v pátek jet. „V tuto chvíli opravdu nevíme, zda ještě přibude pět, deset nebo patnáct spojů, uvidíme,“ dodala Šťávová.

„Už nyní jsme ale prodali na pátek 1260 míst v autobusech a dalších 600 u externích dopravců. Pokud se nám podaří získat další autobusy, tak překonáme hranici dvou tisíc přepravených cestujících za jeden den z Prahy do Karlových Varů,“ poznamenala.

Ti, co nemají auto a nervy na to, aby čekali, jestli se objeví v nabídce nějaká další volná místa v autobuse, se mohou svést na festival vlakem. Zatímco jízda autobusem trvá podle jízdních řádů dvě a čtvrt hodiny, vlakem o hodinu déle.

Dražší vlak 

Tedy pokud se návštěvník rozhodne cestovat přes Ústí nad Labem, kudy je to nejrychlejší. „Rychlíky jezdí každé dvě hodiny,“ uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. První rychlík vyjíždějící v rozumný čas se jmenuje Ohře a vyráží z Prahy v půl osmé ráno. Po něm jede Svatava, Karlex, Bílina a v půl čtvrté odpoledne Salubia.

Zatímco bus SA stojí 160 korun, jízda vlakem 323 korun. Ovšem to je cena bez slev. Pokud si člověk pospíší, tak může přes internetový prodej Českých drah pořídit tzv. včasnou jízdenku pouze za 169 korun. Když se to nepodaří, lze ve skupině více lidí žádat množstevní slevu. Například pět lidí zaplatí z Prahy do Karlových Varů 1051 korun, tedy asi 210 korun na osobu. Místenka zakoupená přes internet je bezplatná. Na přepážce se za ni platí 35 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám