Hlavní obsah

Melu Gibsonovi by dali ochutnat svíčkovou nebo kachnu se zelím

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Největší hvězda letošního 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Mel Gibson, který má do Česka přicestovat v pátek dopoledne přímo z natáčení nového filmu v Novém Mexiku, nenechává v klidu nejen fanoušky filmu, ale ani řadu dalších, kteří zajišťují filmovým hvězdám na festivalu servis.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Banner s podobiznou Mela Gibsona stojí hned naproti hlavnímu vchodu do Thermalu.

Článek

Jedním z nich je i šéfkuchař Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Radek Kotlán. „Pokud by se v některé z našich restaurací Mel Gibson zastavil, určitě bych mu nabídl tradiční české jídlo, tedy do růžova pečenou pravou hovězí svíčkovou s pasírovanou omáčkou z kořenové zeleniny, ke které bych doporučil karlovarský knedlík,“ uvedl Kotlán. „Buď svíčkovou, nebo bych mu nabídl další českou klasiku – kachnu s variací červeného a bílého zelí,“ dodal Kotlán.

Ten má s menu pro filmové hvězdy své zkušenosti. Kuchyně GH Pupp servírovala loni jako hlavní jídlo při slavnostní večeři s Johnem Travoltou v Zrcadlovém sále právě svíčkovou. Před devíti lety si na ní pochutnávala i Sharon Stoneová, ale ta ji dostala bez brusinek, protože je na ně alergická.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tolik loni oblíbený Travolta si navíc v Embassy pochutnal na kachně s červeným a bílým zelím a variací knedlíků. Pochvaloval si potom, že jeho dvouletý syn Benjamin snědl celou porci.

Lhoták by Gibsonovi nabídl kvalitní italské víno 

Do svého Prezidentského apartmánu si Travolta objednal vaječnou omeletu se žampióny a rajčaty a francouzskou bagetu. K tomu dostal variaci francouzských sýrů. K pití požádal o černý čaj Earl Gray a pomerančové a ananasové šťávy. Během celého pobytu jej podle všeho nikdo neviděl se skleničkou alkoholu.

Vedoucí stravování v GH Pupp Richard Lhoták by v případě návštěvy Gibsona v některém z barů hotelu zkusil americké hvězdě nabídnout některé z široké nabídky kvalitních italských vín.

„Kdyby se zastavil večer po slavnosti, tak by se taková nabídka myslím hodila,“ vysvětloval Lhoták, proč zrovna italské víno. „Nebo bych mu zkusil nabídnout klasické české pivo, aby je ochutnal,“ dodal Lhoták, který v minulosti obsluhoval například Roberta De Nira, Antonio Banderase a naposledy Travoltu.

„Ten byl určitě nezapomenutelný svojí vstřícností a lidskostí k personálu. Těšíme se, že Mel Gibson bude podobný typ člověka. My uděláme vše, aby byl spokojený, když bude chtít využít naše služby,“ uzavřel Lhoták.

Reklama

Výběr článků

Načítám